Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Οι Anonymous «χτύπησαν» το υπουργείο Δικαιοσύνης

Την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης «χτύπησε» η ομάδα χάκερ των «Anonymous». «Η δικαιοσύνη έρχεται» έγραψαν στην πρώτη σελίδα του site, το οποίο βρίσκεται από τα ξημερώματα της εκτός λειτουργίας.

Οι Anonymous «χτύπησαν» το υπουργείο Δικαιοσύνης
Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης των χάκερ - ακτιβιστών Anonymous στην Ελλάδα, ενώ προειδοποίησαν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κυβερνο-επιθέσεις, ακόμα και σε μέσα ενημέρωσης.
Η εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και όπως υπογράμμισε ο διευθυντής, Μάνος Σφακιανάκης, περισσότερα στοιχεία για το θέμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες.
«Αυτή η καταπληκτική Παρασκευή ξεκίνησε με την ιστοσελίδα www.ministryofjustice.gr να έχει παραμορφωθεί από τους Anonymous. Μπορεί μόνο να γίνει καλύτερα από εδώ!».

Οι Anonymous «χτύπησαν» το υπουργείο Δικαιοσύνης
Με τη φράση αυτή ανακοινώνουν την κυβερνοεπίθεσή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης οι χάκερς «Anonymous», μέσα από το λογαριασμό τους στο Twitter, @YourAnonNews.
Η οργάνωση χάκερς μπλόκαρε τη λειτουργία της ιστοσελίδας ανεβάζοντας κείμενο και βίντεο με σχόλιά τους για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα των Anonymous:
«Ελλαδα χαιρετισμούς. Αυτό που συμβαίνει στην χώρα σας είναι απαράδεκτο. Σας επέλεξε ο λαός σας για να εκφράσετε τις επιθυμίες τους, αλλά αποτύχατε ολοκληρωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας, την δημοκρατία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στην χώρα σας, αλλά εσείς την σκοτώσατε. Τι ειρωνεία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Επιβάλατε δικτατορία στους ώμους των πολιτών σας και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τους μονάρχες της ΕΕ να σκλαβώσουν το λαό σας οικονομικά και πολιτικά.
Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησης και εσείς αφήνετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν φέρουν ευθύνη. Τι ντροπή! Η αστυνομία εκμεταλλεύεται την δύναμή της και επιτίθεται στους ανθρώπους που διαδηλώνουν που ζητούν δικαιοσύνη. Διαδηλώνουν εναντίον σας, αλλά δεν θέλετε να ακουστεί η φωνή τους. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος τους να ζουν.
Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Με την υπογραφή της συνθήκης ACTA* στερείτε περαιτέρω την ελευθερία και οδηγείτε τους πολίτες σας στην καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο».
«Είμαστε οι Ανώνυμοι. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Επρεπε να μας περιμένετε! Οι ανθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους».
Η σημερινή κυβερνοεπίθεση της ομάδας Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι η πρώτη, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Twitter, οι ίδιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στις ιστοσελίδες του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, την 1η Φεβρουαρίου.
Η ομάδα χάκερς «Anonymous» έχει τις «ρίζες» της στο φόρουμ 4chan που δημιουργήθηκε το 2003, όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια και φωτογραφίες ανώνυμα, δημιουργώντας μία μαζική διαδικτυακή κοινότητα χρηστών. Με το φόρουμ αυτό γεννήθηκε μία νέα κουλτούρα.
Από το 2008, οπότε δρουν οι «Anonymous», έχουν συνδεθεί με την έννοια των ακτιβιστών χάκερς (hacktivism) που δρουν συλλογικά σε διεθνές επίπεδο αναλαμβάνοντας διαμαρτυρίες και άλλες ενέργειες συχνά σε αντίποινα κατά των κινήσεων ψηφιακής αντι-πειρατείας, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και υπέρ της ελευθερίας ανταλλαγής πληροφοριών. Πρόσφατα το CNN χαρακτήρισε τους «Anonymous» ως έναν από τους τρεις κύριους διαδόχους του WikiLeaks.
Δεν είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τους «Anonymous» και από ότι φαίνεται η ομάδα λειτουργεί χωρίς αρχηγούς. Σήμα κατατεθέν τους είναι οι μάσκες και μότο τους η φράση «We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us» («Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε»).
Μία από τις πιο συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις των «Anonymous» πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 στις ιστοσελίδες πολυεθνικών εταιρειών και οργανισμών που θεωρήθηκαν εχθρικές προς τον ιστότοπο Wikileaks και τον ιδρυτή του.
Σε αυτές συγκαταλέγονταν οι ιστοσελίδες της Mastercard, που είχε σταματήσει να δέχεται δωρεές για το Wikileaks, το Amazon, που ανακάλεσε τη χρήση των σέρβερ του και το PayPal, που επίσης σταμάτησε να δέχεται δωρεές.
Πρόσφατα οι χάκερς «Anonymous» πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κλείσει την ιστοσελίδα διανομής αρχείων Megaupload.com.
Στο στόχαστρό τους μπήκαν οι ιστοσελίδες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και των Ενώσεων Κινηματογραφικής Βιομηχανίας «Motion Picture Association of America» και Δισκογραφικής Βιομηχανίας «Recording Industry Association of America».
FBI και Σκότλαντ Γιαρντ
Οι Anonymous έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα και υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ, όπου το θέμα συζήτησης είναι η μάχη ενάντια στις επιθέσεις των χάκερ.
Στο τηλεφώνημα βρετανοί και αμερικανοί ακούγονται να συζητούν αναφέροντας τα ονόματα ορισμένων ατόμων που παρακολουθούσαν, ενώ αναφέρονται επίσης σχέδια για συλλήψεις και λεπτομέρειες για στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία.
Οι Anonymous δημοσίευσαν επίσης ένα email από το FBI που περιείχε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όσων συμμετείχαν στην εν λόγω τηλεφωνική συνομιλία.
Το FBI επιβεβαίωσε την διαρροή και ανακοίνωσε ότι θα καταδιώξει τους υπαίτιους, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες αποκτήθηκαν παρανόμως, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το πώς απέκτησαν πρόσβαση σ' αυτές οι Anonymous.



Απο ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου