Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Άδοξο τέλος είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τα Μεταλλεία

Τέσσερις και πλέον ώρες κράτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την απόφαση για την θετική ή αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην δημιουργία των Μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσσίων.
Όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου τάχθηκαν κατά της δημιουργίας των Μεταλλείων. Τον λόγο πήραν ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Κολότσιος, οι επικεφαλής των παρατάξεων Δ. Τερζίδης, Ν. Αφεντουλίδης και Γ. Φαχουρίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος του Μετώπου Άγγελος Αραμπατζής, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Πέτρος Φούρας, ο εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως πρωτοσύγκελος π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Συνασπισμού Λ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τερπύλλου Αλέκος Σημαιοφορίδης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γερακαριού κ. Ξανθόπουλος. Ακόμη στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και μίλησε ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος της Κ. Μακεδονίας Μ. Τρεμόπουλος.

Όλες οι θέσεις και οι απόψεις συμφωνούσαν κατά της δημιουργίας των Μεταλλείων, ώσπου ήρθε μετά από ώρες η ώρα της απόφασης.
Ήταν η στιγμή που η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλισθένη Πάκα έλεγε την απόφαση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ότι είναι αντίθετο στην δημιουργία των Μεταλλείων και ζητά την απόσυρση του διαγωνισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και με τεκμηρίωση το ψήφισμα που διάβασε εκ μέρους της πλειοψηφίας ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Κολότσιος. Τότε ο κ. Τερζίδης ζήτησε η τεκμηρίωση αυτή να εμπλουτιστεί και από τις θέσεις όλων των Συνδυασμών ώστε να είναι απόλυτα τεκμηριωμένος και πλήρης. Αλλά ο κ. Κολότσιος, αρνήθηκε και επέμεινε ότι η τεκμηρίωση θα είναι το ψήφισμα που διάβασε στην αρχή της συνεδρίασης και τίποτα άλλο για να λήξει την συνεδρίαση απότομα η πρόεδρος κ. Πάκα, περνώντας χωρίς ψηφοφορία την απόφαση κατά πλειοψηφία. Η ένταση συνεχίστηκε με τους ανθρώπους του Μετώπου να ζητούν από τον κ. Κολότσιο και την κ. Πάκα να πάρουν ομόφωνα την απόφαση με ολοκληρωμένη τεκμηρίωση ώστε να αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στην επιτροπή της Βουλής όπου βρίσκεται πλέον το θέμα. Πάντως ερωτηματικά αποτελεί γιατί ο κ. Κολότσιος αρνήθηκε έναν συγκερασμό των προτάσεων για την τεκμηρίωση της ομόφωνης απόφασης αφού όλοι συμφωνούσαν!
Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Απο kilkis24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου