Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μαυρογιαλούρος του ΥΠΕΚΑ


Toυ Σαράντη Δημητριάδη
Να φοβάστε το χτύπημα του φιδιού στο τελευταίο του τίναγμα πριν ψοφήσει. Ενώ πνέει τα λοίσθια αυτή η χωρίς λαϊκή εντολή κυβέρνηση, στο Υπουργείο Καταστροφής του Περιβάλλοντος κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, με προεξάρχοντα τον “εραστή του ορυκτού μας πλούτου” κ. Μανιάτη, καθώς και κάποιοι απίθανοι επιστήμονες που ανήκουν ή περιμένουν εναγωνίως να ενταχθούν στο έμμισθο προσωπικό του μεταλλευτικού λόμπι, εργάζονται πυρετωδώς για να προλάβουν να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της χώρας στον τομέα που τους αναλογεί. Αναπάντεχο εμπόδιό τους της τελευταίας στιγμής ο “εχθρός λαός” του Κιλκίς. Που ξεκάθαρα και κατηγορηματικά τάχθηκε στις 6/2/2012 κατά των εξορύξεων και των μεταλλείων.

Και τώρα ο κ. Μανιάτης και το περιβάλλον του βυσσοδομούν και ψάχνουν να βρούν τρόπο να ακυρώσουν το βροντερό ΟΧΙ της ανοιχτής λαϊκής συγκέντρωσης εκείνης της βραδυάς που ακούστηκε καθαρά μέχρι την Αθήνα. Με τον κ. Μανιάτη να κουρελιάζει και το λόγο και τη διαβεβαίωσή του πως θα σεβαστεί απολύτως τη θέληση του τοπικού πληθυσμού -κρίνετε πόση βάση πρέπει να δίνετε στα λόγια και τις διαβεβαιώσεις του-.
Σκέφτηκαν λοιπόν πως αν το θέμα και η τελική απόφαση ξέφευγε από τα τοπικά, άβολα γι’ αυτούς, πλαίσια και μεταβιβαζόταν σε ένα εξω-κιλκισιακό όργανο θα ήταν πολύ ευκολότερη η άλωση του Κιλκίς. Όσο για τους Κιλκισιώτες, ποιός τους λογαριάζει τότε αυτούς. Τους αχάριστους, που αρνήθηκαν και τα νεόδμητα διαμερίσματα που τους έταξε ο Μαυρογυαλούρος.
Όμως ο λαός του Κιλκίς μίλησε, και μίλησε ξεκάθαρα, και έδειξε τη θέλησή του να αγωνιστεί για να γίνει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ. Ο κ. Μανιάτης δεν ήταν εδώ και ίσως πολύ μετριασμένα του τα μεταβίβασαν οι ζεματισμένοι παρατρεχάμενοί του. Αν θέλει να πάρει μια γεύση από πρώτο χέρι για το αν τα σχέδιά του έχουν κάποια ελπίδα να πραγματοποιηθούν, ας έλθει ο ίδιος στο Κιλκίς να βγεί μπροστά στον κόσμο να τα υποστηρίξει.

 by antigoldgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου