Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα προς το δήμο Κιλκίς, του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο

Την Τρίτη 31/01/2012 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς. Στη διάρκεια της συνεδρίασης το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητά την άμεση διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό αντικείμενο το ζήτημα των μεταλλείων. Το κείμενο του ψηφίσματος συνοδευόταν από 187 υπογραφές πολιτών του Κιλκίς (αντίγραφο των οποίων κατατέθηκε) και έχει ως εξής: "Ζητούμε τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα μεταλλεία άμεσα. Η πλειοψηφία της κοινωνίας εναντιώνεται σε κάθε προοπτική δημοπράτησης περιοχών του Δήμου για έναρξη έρευνας και εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων. Συμπαραταχθείτε μαζί της!
 Πάρτε θέση κατά των μεταλλείων και ζητήστε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να αποχαρακτηριστεί ο Δήμος από μεταλλευτική ζώνη. Πείτε "όχι" και στην έρευνα στην περιοχή της Ποντοκερασιάς (που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.)
Σας διαβεβαιώνουμε πως εμείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών του Κιλκίς.
Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.
Εμείς όλοι μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας χωρίς μεταλλεία, αειφορικά και βιώσιμα προς όφελος όλης της κοινωνίας.
Επιπλέον ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στα πρακτικά της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ στις 19 Ιανουαρίου 2012, όχι γιατί δεν εμπιστευόμαστε όσα μας μετέφεραν οι κύριοι Μιχάλης Αναστασιάδης (αντιδήμαρχος Κρουσσίων) και Αλέκος Σημαιοφορίδης (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Τερπύλου) αλλά γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε τις τοποθετήσεις των υπολοίπων αιρετών (τοπικών και κοινοβουλευτικών.)
Επί της διαδικασίας, να αναφέρουμε πως αρχικά υπήρχε η σκέψη από μερίδα δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα των μεταλλείων διεξοδικά προ ημερησίας διάταξης, θέση που υποστηρίχθηκε και από την αντιπολίτευση. Μετά από την άρνηση της δημοτικής αρχής (κατόπιν ψηφοφορίας) να γίνει κάτι τέτοιο, κατατέθηκε αίτημα από το σύνολο της αντιπολίτευσης για διενέργεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου εντός του προβλεπόμενου από το νόμο χρονικού διαστήματος.
Ευχαριστούμε,
Μετώπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου