Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

To κράτος δικαίου


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ με αναστολή, επιβλήθηκε από το πρώτο μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά στον πλοιοκτήτη της κοινοπραξίας Ga Ferries, Γεράσιμο Αγούδημο, για παλαιές οφειλές 970.000 ευρώ προς το ΝΑΤ, που αφορούν το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ), για την περίοδο από 01/05/2007 έως 30/12/2007.
Aν….

…είσαι άνεργος και ψάχνεις για δουλειά ,μη στεναχωριέσαι. Το νέο πακέτο σωτήριων μέτρων ,αυτό που ακολούθησε το περασμένο σωτήριο πακέτο μέτρων που με τη σειρά του είχε ακολουθήσει το προπροηγούμενο σωτήριο πακέτο μέτρων που κι αυτό με τη σειρά του ακολούθησε το προπροπροηγούμενο σωτήριο πακέτο μέτρων,θα σώσει τη χώρα άρα θα σώσει κι εσένα.
Αν απολύθηκες σήμερα μη στεναχωριέσαι. Με το επίδομα του ΟΑΕΔ και την παχυλή αποζημίωση φτάνει για να την βγάλεις  ένα εξάμηνο.

Αν ήρθε η ΔΕΗ και σου έκοψε το ρεύμα,μη στεναχωριέσαι. Φόρα πιο ζεστά ρούχα και διάβασε με προσοχή το βιβλίο «ο μαγικός κόσμος της θετικής ενέργειας».
Αν είσαι διαδηλωτής και σου άνοιξε κάποιος μπάτσος το κεφάλι,μη στεναχωριέσαι. Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί επί του θέματος το συντομότερο δυνατόν,όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αν είσαι απ’ αυτούς που βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ,μη στεναχωριέσαι. Κάποια στιγμή θα ασχοληθεί η Διεθνής αμνηστία με την περίπτωση σου.
Αν είσαι άλλου χρώματος και φοβάσαι μη σε μαχαιρώσει η χρυσή αυγή,μη στεναχωριέσαι. Η δικαιοσύνη θα τιμωρήσει τους ενόχους ,όπως τους τιμώρησε για τα εκατοντάδες περιστατικά ως σήμερα.
Αν κυκλοφορείς στις λαϊκές ψάχνοντας για τα σάπια λαχανικά που πετούν στο δρόμο ,μη στεναχωριέσαι. Η μετά θάνατον ζωή σε περιμένει γιατί απ’ το μάτι της βελόνας περνάει πιο εύκολα μια καμήλα παρά ένας πλούσιος.
Αν είσαι της αξιοκρατικής θεώρησης των πάντων και περιμένεις να βρεις δουλειά στέλνοντας βιογραφικά,μη στεναχωριέσαι. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να βρεις.
Αν είσαι ψιλικατζής και το ΣΔΟΕ σε έπιασε στην μέγγενη της αποδειξη-ολατρείας για ένα πακέτο τσιγάρα κι ένα μπουκάλι γάλα,μη στεναχωριέσαι. Σύντομα η δικαιοσύνη θα αρχίσει να τιμωρεί τους φοροφυγάδες της πάσης «λίστας Λαγκάρντ» όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αν είσαι καρκινοπαθής και δεν έχεις χρήματα για θεραπεία,μη στεναχωριέσαι. Βγες έξω να μυρίσεις τη φύση και να ακούσεις τα πουλιά να κελαηδούν. Μη κλείνεσαι μέσα ο Θεός είναι μεγάλος.
Αν είσαι ο άγνωστος τάδε ,έχεις τρεις χιλιάδες ευρώ χρέη και το κράτος σου κατάσχεσε το σπίτι ,μη στεναχωριέσαι. Η εκκλησία ,ο ΣΚΑΙ και κάνα δύο τρεις ακόμα φιλάνθρωπες ΜΚΟ διοργανώνουν συσσίτια. Ενημερώσου.
Αν πιστεύεις πως τα κυβερνώντα κόμματα σε έπιαναν κορόιδο όλα τα προηγούμενα χρόνια,μη στεναχωριέσαι. Έρχονται εκλογές σε ένα δυο λίγα χρόνια και θα διορθώσεις την ψήφο σου.
Αν ακόμα δεν έχεις πεισθεί για τίποτα και έχεις τυφλή εμπιστοσύνη στους κρατικούς θεσμούς ,τους σωτήρες τεχνοκράτες και τις πληροφορίες που πλασάρουν τα ΜΜΕ για τη σημερινή κατάσταση,συγχαρητήρια. Είσαι ένας ακόμα βολεμένος μικροαστός και άντε στο καλό.Εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας.

πηγή: Νούμερο11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου