Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ξεφτιλισμένοι ή ξεπουλημένοι;

Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή

Προεκλογικά ο Σαμαράς μάς έλεγε για επαναδιαπραγμάτευση, ο Βενιζέλος για σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγματευτών και ο Κουβέλης για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Την επομένη των εκλογών θυμήθηκαν πως υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν γίνεται να αγνοήσουν, συγκρότησαν συγκυβέρνηση και εξήγγειλαν ότι θα δουλέψουν πυρετωδώς όλο το καλοκαίρι και πως κανείς δεν θα πάει διακοπές παρά μόνο το διήμερο της Παναγιάς, για να καταρτίσουν το σχέδιο των περικοπών που θα παρουσιάσουν στην Τρόικα
Κάνανε ό,τι μπορούσαν οι άνθρωποι, ήρθε όμως το Κεφάλαιο απ’ έξω και τους άφησε μετεξεταστέους για Σεπτέμβριο. Κι άρχισε, είπανε οι δικοί μας, η σκληρή διαπραγμάτευση. Το σωστό είναι ότι άρχισε η επιβολή των μέτρων από τους τοκογλύφους, μιας και οι δικοί μας φάνηκαν στούρνοι για την διευθέτηση των απαιτήσεών τους. Παράλληλα άρχισαν και οι καθυστερήσεις διότι πλησίαζαν οι αμερικανικές εκλογές και είχε βγει μια ωραία πρωία ο Ομπάμα λέγοντας πως δεν θέλει κακό κλίμα με την Ελλάδα προεκλογικά και ό,τι είναι να κάνετε με αυτούς, να το αφήσετε για μετά τις εκλογές.

Κι αμέσως ξεκίνησαν οι γλύκες. Αρχίσανε οι Μέρκελ και οι Σόιμπλε να επαινούνε την Ελλάδα κι αρχίσανε όλοι μαζί και καθένας μόνος του να λένε και να ξαναλένε πως θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και πως πρέπει να ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις -το σφαγείο του Μνημονίου 3 δηλαδή, και μετά θα έρθει η δόση. Κι ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα για να δείξει πως μας έχει σε υπόληψη δήθεν, να ρίξει νερό στο μύλο του Σαμαρά και των γελοίων παπαγάλων του με πρωτοκαθήμενο τον ανεκδιήγητο Κεδίκογλου, που πήρανε θάρρητα κι αρχίσανε να λένε ανοιχτά για αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη και για μια νέα εποχή που θα ξημερώσει άμα ψηφιστούν τα μέτρα της εξαθλίωσης. Όλοι μαζί ξεχάσανε την αιτία αυτής της πλάνας ευφορίας, που δεν ήταν άλλη από την απαίτηση του Ομπάμα για ηρεμία πριν τις εκλογές του. Ταυτοχρόνως ήρθε και το ΔΝΤ να κάνει την πρώτη σωστή του κίνηση όσα χρόνια το ξέρουμε. Να πει πως δεν πρόκειται να ξαναδώσει ούτε μισό ευρώ αν δεν γίνει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, δηλαδή αν δεν κουρευτεί κι αν δεν χάσουν οι Ευρωπαίοι από το νέο αυτό κούρεμα. Αλλά ούτε αυτό το αντελήφθησαν ή μάλλον κάνανε πως δεν το ακούσανε οι δικοί μας κυβερνήτες και οι παπαγάλοι τους. Έτσι, ενώ τα πάντα στην Ευρώπη και στην Αμερική δείχνανε πως ούτε δόση θα ρθει αλλά ούτε και συνεννόηση μπορεί εύκολα να γίνει ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία, οι εδώ τοποτηρητές των δανειστών, με μόνο μέλημα την παράταση της πολιτικής τους και δημοσιογραφικής καριέρας, μας βομβάρδιζαν με το μέγα ψέμα πως άμα ψηφιστούν τα μέτρα θα ανοίξουν νέοι δρόμοι μιας και θα ρθουν πολλά φράγκα και θα κινηθεί η αγορά κλπ κλπ, όλα ψέμματα κι όλα ανακριβή αλλά ας μην το αναλύσουμε περισσότερο.
Κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, που λέει κι ο σοφός λαός μας. Κάνανε τα πραξικοπήματα στη Βουλή, περάσανε κακήν κακώς τα μέτρα, οι Σαμαροβενιζέλοι δείξανε για ακόμα μια φορά πως είναι εκπρόσωποι των τοκογλύφων και μόνο, ο Στουρνάρας βγήκε στο τέλος της διαπραγμάτευσης και μας είπε μάτια κούτελα πως συμφωνεί με τους δανειστές (και τον είχαμε στείλει για διαπραγματευτή δήθεν), ο Κουβέλης απεδείχθη γελοιοδέστερος και ταυτοχρόνως θλιβερότερος του Καρατζαφέρη αποδεικνύοντας πως εκ της Αριστεράς μπορούν να βγουν χειρότεροι παλιάτσοι απ’ ότι εκ της Δεξιάς.
Και τώρα προσπαθούν όλοι μαζί να μας πείσουν ότι οι Ευρωπαίοι είναι εξφτιλισμένοι διότι αφού εμείς κάναμε ό,τι μας ζήτησαν, αυτοί αθετούν την υπόσχεσή τους και δεν μας δίνουν το χρήμα να κινηθούμε. Και βγαίνουνε όλοι μαζί με πυρ κατά ριπάς και με φλογερού πατριωτισμού άρθρα, οι ξεπουλητάδες της χώρας, λέγοντας πως όλοι παίζουν παιχνίδι στις πλάτες του φτωχού πλην τίμιου και πολλά υποφέροντος ελληνικού λαού και απειλούν κιόλας με οικειοθελή αποχώρηση και ανατίναξη της ευρωζώνης οι Κανάρηδες πυρπολητές της ναυαρχίδας.
Όπως κορόϊδευαν τους πολίτες πριν την ψήφιση των μέτρων, τους κοροϊδεύουν και τώρα. Αλλά τώρα έχουν πραγματικό άγχος διότι βλέπουν πως τα ψωμιά τους τελειώνουν και πως έρχεται η ώρα της κρίσεως. Οι ξεφτιλισμένοι τριών ετών πολιτικάντηδες και κονδυλοφόροι παπαγάλοι τους, που πριν από ένα μήνα προσπαθούσαν να μας καταστήσουν όλους συμπάσχοντες του Στουρνάρα στις διαπραγματεύσεις, τώρα προσπαθούν και πάλι να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι ως οι αδικημένοι από τους “ξεφτιλισμένους” εταίρους που νοιάζονται μόνο για το χρήμα τους και όχι για την φερέγγυα Ελλάδα.
Όλοι μαζί αυτοί οι επιβάλλεται να λογοδοτήσουν για κατ’ εξακολούθηση παραποίηση πραγματικότητας, διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπλάνηση πολιτών και υφαρπαγή ψήφων με δόλο ή για τέλεια ανικανότητα στην άσκηση των πολιτικών και δημοσιογραφικών τους καθηκόντων.
Είτε είναι ξεφτιλισμένοι είτε είναι ξεπουλημένοι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και η τιμωρία θα είναι σκληρή

πηγή: Γιάννης Μακριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου