Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

“Το μεγάλο ξεπούλημα” (ντοκυμαντέρ)

Στο ντοκιμαντέρ του  Florian OpitzΤο μεγάλο ξεπούλημα – Der Grosse Ausverkauf (2007)“, παίρνεις μια εικόνα από το τι επιφέρει η ιδιωτικοποίηση σημαντικών και πολύτιμων αγαθών, όπως συμβαίνει ας πούμε με την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων (πχ στις Φιλιππίνες), του ηλεκτρικού ρεύματος (πχ στη Νότιο Αφρική) και των μέσων μαζικής μεταφοράς (πχ των φημισμένων τρένων στην Βρετανία) αλλά και του νερού (πχ στην Βολιβία – που απαγορεύεται και να χρησιμοποιήσεις αυτό το νερό που κυλάει “εκτός δικτύου”!).
Όλες αυτές οι καταστάσεις με τις αβάσταχτες χρεώσεις για αυτά τα αγαθά αλλά και της ταυτόχρονης αδιαφορίας των εταιρειών για την σωστή συντήρηση/λειτουργία έναντι του κέρδους (πχ των σιδηροδρομικών δικτύων που η συντήρησή τους πέρασε από εργολάβους σε υπεργολάβους…κλπ) αποτελούν άμεσο ή έμμεσο κίνδυνο για την ζωή των κατοίκων αυτών των χωρών και περιγράφονται από τους ίδιους… μόνο που μερικές εικόνες λένε περισσότερα.
Μετρητής Ρεύματος στη Νότιο Αφρική – το “σωστό” emoticon για να ξέρουν ακόμα και οι αναλφάβητοι πότε πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς θα τους κόψουν το ρεύμα. Ωραία μάρκα, επίσης… έχει ο μίζεry meter…
Οι ράγες κατέρρευσαν και υπήρξαν θύματα και μεταξύ των επιβατών αλλά και του προσωπικού των σιδηρδρόμων. Μετά το δυστύχημα στο Χάτφιλντ, η κυβέρνηση έδωσε τον έλεγχοτου σιδηροδρομικού δικτύου στο Δημόσιο. Οι υπόλοιποι τομείς των τρένων παρέμειναν στα χέρια ιδιωτών.

Stagona Link:  http://wp.me/p1pa1c-hKM
μεταφέρει η koula το λινκ που σκάλωσε στην υδρορροή… γιατί… “νερά υπάρχουν!”
koula, the trell…
για όσο ακόμα “επιτρέπεται” να μαζεύουμε το νερό της βροχής…

Πηγή : //ΠαραλληλοΓράφος//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου