Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Top της εβδομάδας

Ψεκασμένος της εβδομάδας: Νίκος Μπίστης. Ο οποίος έχει χόμπι να κοροϊδεύει τους Ανεξάρτητους Καμμένους Έλληνες ως ψεκασμένους (πχ: κάπου εδώ μέσα αλλά και αλλού). Δεν κοιτάει λίγο και τον πρόεδρό του λέω εγώ; 

Ακομα και μέσα στον ΣΥΝ ο Κουβέλης ...προσέγγιζε τη... λαϊκή δεξιά ανοίγοντας το δρόμο σε μια σειρά θεόχαζων ερωτήσεων σχετικά με το...φλέγον θέμα των ψεκασμών. Σχετικός απολογισμός εδώ


Επι τη ευκαιρία:
Επιλαχών ψεκασμένος της εβδομάδας: Μάκης Βορίδης για να θυμούνται οι παλιοι και να χαίρονται οι νεότεροι.

(Πηγή, απάντηση1, απάντηση2 από τον υπουργό Βαγγέλα Βενιζέλο, απάντηση3 από τον χιουμορίστα Βούγια)
Ακολουθει μια κοινωνική προσφορά του aeisixtir. Τοσα και τόσα έχουν ακούσει οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν λοιδωρηθεί, συκοφαντηθεί και στοχοποιηθεί απο αυτούς που κερδίζουν όταν οι άλλοι χάνουν. Γι' αυτό, και για να τονωθεί και το αίσθημα πως δεν είναι όλοι ίδιοι ρε αδερφέ καθιερώνετε ο:
Δημόσιος Υπάλληλος της εβδομάδας: Ο Αμβρόσιος. Ο οποίος δείχνει να δικαιώνει τις κατηγορίες ενάντια σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους μαζί. Δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση ΔΥ ο οποίος κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του (τί άλλο δηλαδή είναι η τέλεση κηδείας από έναν ιερέα;) προέβη σε κήρυγμα κατά της δημοκρατίας και υπέρ της χούντας παραβιάζοντας στα ίσια τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα  (πχ αρ 107.1α, 19.1, 24, 106.3),  τον οποίο οι κληρικοί υποχρεούνται να υπακούν (βλ. καταστατικός χάρτης της εκκλησίας της Ελλάδος αρ42.2). Και πέρα απο το δημοσιουπαλληλίκι δεν μπορώ να καταλάβω έναν ιερέα χριστιανικού δόγματος ο οποίος δημόσια εκθειάζει τις πράξεις ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Γιατί και οι πέτρες γνωρίζουν πως ο Ντερτιλής ήταν μέσα πλέον για το φόνο ενός πολίτη και όχι για το πραξικόπημα. Περι "γενναιότητας" και τα λοιπά του Ντερτιλή διαβάστε αυτό από εδώ. Γενικά πάντως κατά τα φαινόμενα ο Ντερτιλής πιο πολλούς αμάχους πρεπει να είχε σκοτώσει σε εμφύλιο, Κορέα, Κύπρο και χουντική Ελλάδα παρά αντίπαλους στρατιωτικούς. Για τον Αμβρόσιο έχει και παρακάτω. Τελειώνω ξανα-υπενθυμίζοντας πως ο Αμβρόσιος και οι συν αυτώ πληρώνονται από τους φορους μας, για καλύτερη χρήση των οποίων έχω να κάνω τουλάχιστον 167504 καλύτερες προτάσεις.
Παραπληροφορητής της εβδομάδας. Μετά από σύγκρουση με τον Κεδίκογλου, την truthteam.gr, το ΣΚΑΙ γενικώς και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις κερδίζει ο Τέλλογλου ο οποίος παραλίγο να μας πει πως ο Ντερτιλής έπρεπε να πάρει και παράσημο (συγκρίνετε παλαιότερο άρθρο, όταν η ΧΑ δεν ήταν ακόμα στη μόδα, με το προχτεσινό)

Μετά τα παραπάνω δίκαια το ΠΑΜΕ κερδίζει τον τίτλο του τρομοκράτη της εβδομάδας. Τι και αν χουντοφασίστες έκαναν επίδειξη δύναμης και ...πυροβολικού στην κηδεία Ντερτιλή, όχι το πρόβλημα μας ειναι το ΚΚΕ που πήγε στο γραφείο του Βρούτση και ...δεν τον βρήκε.
Μοντέρ της εβδομάδας. Διαχρονικά ο Κεδίκογλου (στον οποίο αφιερώνεται ως αρμόδιο υπουργό και η λαμπρη πορεία της Ελλάδας οσον αφορά την ελευθερία του τύπου) και κυρίως τα παιδιά από το ΣΚΑΙ Κοτσάνα της εβδομάδας. Προφανώς του ΠΑΣΟΚ και της γελοίας ανακοινωσης του σχετικά με το "θέμα" Κουράκη. Τι είπε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ο οποίος υπενθυμίζουμε πως ηθελε αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες; Δυο είναι οι κυριοτεροι άξονες:
1. Μην ανησυχείτε ιερείς, εμας σας τα χώνουμε και όσο είμαστε θα σας τα χώνουμε.
2. Η εθελοντική πληρωμή καθενός πολίτη σε οποια εκκλησία γουστάρει, αν γουστάρει καταστρατηγεί την προστασία προσωπικών δεδομένων.
Το 1 το αφήνουμε ασχολίαστο. Το 2 όμως εμπεριέχει σφάλμα διοτι α) για αυτή τη διαδικασία το κράτος δεν απαιτεί στοιχεία, αλλά αυτά δίνονται προαιρετικά, και δεν ειναι δηλωτικά θρησκεύματος μιας και (θα) μπορείς απλα να πεις πως "δεχομαι να φορολογηθώ υπέρ" και όχι να δηλώσεις θρήσκευμα. Απο την άλλη, όπως έγραψε και ο dion στα σχόλια του προηγούμενου, μπορεί αυτή η ερώτηση να πάει στις τοπικές κοινωνίες και όχι στην κεντρική διαχείριση (πχ ο θειος μου ο ΚΚΕς που μένει σε ένα χωριο με 5 κατοικους και χωρις παπα θα πληρωνε απο τσέπη του για να έρθει μόνιμος ιερέας εκεί με την έννοια καθαρά της κοινωνικής ζωής που μπορεί να δώσει ένας ιερέας όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο), μέσω Δήμων, όπου στις τοπικές κοινωνίες όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας έτσι και αλλιώς β) δεν μιλάμε για ταυτοτητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που πρέπει να κουβαλάς απάνω σου και να δείχνεις σε διαδικασίες προσλήψεων, αιτήσεις κτλ γ) τα φορολογικά έγγραφα γενικά θεωρούνται απόρρητα και είναι ήδη  προσωπικά δεδομένα.
Κοτσάνα της εβδομάδας 2. Επανεμφάνιση Αμβρόσιου στα top. Η δήλωση-απαύγασμα ευφυιας  "Ο ιεράρχης χαρακτήρισε τον Ντερτιλή ''ήρωα'' και τον συνέκρινε με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη " αρκεί για να τον κάνει μόνιμο πρωταγωνιστή σε σχετικά σχολια στο θέμα "κοτσάνα". Ας συνοψίσουμε όμως:
* Ο Ντερτιλής ήταν ένας επίορκος αξιωματισμος, ο οποίος έχει καθαιρεθεί για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα και στην κατάλυση του κράτους και καταδικαστεί για εν ψυχρώ φόνο πολίτη. Κατα τα φαινόμενα ήταν φίλος της εκκλησίας και παράλληλα έκανε τον Γρίβα να δείχνει ...παπαδοπαίδι (αμα φτάνεις στο σημείο να σε ....παρατηρεί ο Γρίβας για υπερβολική χρήση βίας και να σε διατάζει να την μετριάσεις τοτε...έχεις φτάσει πολύ μακρυα... κάπου εκεί
Light εκδοχή του Ντερτιλή εν Κύπρω
)


* O Κωλοκοτρώνης ήταν επαναστάτης του 21. Μαζι με 15 ξεβράκωτους ελευθέρωσε μια χώρα σε πείσμα μιας παραπαίουσας μεν, παντοδύναμης δε αυτοκρατορίας. Οι όποιες σφαγες αμάχων ήταν το πάρεργο και όχι το κύριο έργο του. Επίσης είχε αφοριστεί από την εκκλησία
* Ο Σωκράτης ιστορικά δεν αναφέρεται να έχει πειράξει ούτε μυγα. Παρότι θεωρούσε εαυτόν αθώο προτίμησε να πεθάνει από το να παραβεί τους νόμους του κράτους του.
Τίμιος της εβδομάδας. Ο παλιός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Τίμιος μέχρι κεραίας. Το λέει και ο Σαμαράς.
 
πηγή: άει σιχτίρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου