Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής - Να σπάσουμε το μονοπώλιο της κρατικής βίας (Βίντεο)

Του Γ.Γ

Είναι εντελώς εμετικός ο τρόπος που έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος παρουσίασαν τα γεγονότα που έγιναν στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Οι μόνες απόψεις που ακούστηκαν, ήταν της αστυνομίας, της εργοδοσίας και των τσιρακιών της. (Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι αφέθηκε ελεύθερος, γινόμενος δεκτός με χειροκροτήματα από εκατοντάδες συγκεντρωμένους το στέλεχος του Σύριζα αφού ο εισαγγελέας δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει σε βάρος του κατηγορίες ότι συμμετείχε στα γεγονότα).

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε –όχι με έκπληξη ομολογούμε- τον Θύμιο Καλαμούκη, του οποίου είναι γνωστός ο πολιτικός προσανατολισμός, στην ραδιοφωνική του τοποθέτηση να βάζει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Αρχικά καυτηριάζει τον τρόπο με τον οποίο τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσίασαν όσα συνέβησαν «Η κοινωνία εκεί διαμαρτύρεται. Η κοινωνία γενικώς είναι στην απ’ έξω. Οπότε με διάφορους τρόπους αφού μέχρι τώρα με τους συνηθισμένους τρόπους δεν μπαίνει στα όσα γίνονται και υπάρχουν αποφάσεις κυβερνήσεων και επιχειρηματιών που αφορούν την κοινωνία και την ζωή της, η κοινωνία θα αντιδράσει. Και αυτό δεν είναι θέμα ούτε σύμβασης ούτε συμβολαίου, ούτε κάποιος μπορεί να ορίσει με τι τρόπους τι ώρα, και με ποια μέθοδο θα αντιδράσει η κοινωνία. .. Εδώ που μας έχουνε φέρει θα υπάρχουν τέτοιες κινήσεις. Να τις συνηθίσουμε όλοι είτε μας αρέσει είτε όχι», μας είπε μεταξύ άλλων.

 Είναι εξηγήσιμη η στάση όλων των καθεστωτικών ΜΜΕ για το πώς παρουσιάζουν τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Για το αστικό πολιτικό σύστημα είναι τρομοκρατικό να υπάρξουν πολίτες που θα αμφισβητήσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Τρέμει στην ιδέα, το πολιτικό σύστημα, ότι θα έρθει κάποια στιγμή που οι εργαζόμενοι που βγαίνουν στο δρόμο θα σταματήσουν να κάνουν ανούσιες παρελάσεις-διαδηλώσεις και θα περάσουν το χαντάκι της παραλυτικής αστικής νομιμότητας αμφισβητώντας έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας.

 Για το κράτος και τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του συστήματος ο ΜΑΤατζής μπορεί να σου ανοίγει το κεφάλι με το γλομπ του και να σε στέλνει στο νοσοκομείο. Εσύ απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις το κοντάρι απ’ το πανό σου για να αντισταθείς. Οι ΜΑΤάδες επιτρέπεται να σε φλομώνουν στα χημικά, να σε τουλουμιάζουν στο ξύλο, αλλά αν εσύ τους πετάξεις μια μολότοφ και σε συλλάβουν πας κατηγορούμενος για κακούργημα!! 

 Το μεγάλο πρόβλημα για το αστικό πολιτικό σύστημα είναι να μην χαθεί «το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας» Το μονοπώλιο της βίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Να παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο, περιουσιακό στοιχείο του αστικού κράτους. Γιατί διαφορετικά …

 Είδατε τα καθεστωτικά ΜΜΕ που να έχουν την παραμικρή ένσταση στη διαρκής βία που εξαπολύει κάθε μέρα η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, στον ελληνικό λαό, με εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία και ψέματα; Αυτή η βία είναι αποδεκτή από τους κολαούζους του συστήματος. Αυτή η βία που μπορεί να μεταφραστεί με την απειλή της απόλυσης, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την φτώχεια και τον τρόμο της επιβίωσης δεν ποινικοποιείται από κανένα δικαστήριο. Είναι συστατικό του «σύγχρονου κράτους» σύμφωνα με τον Μανδραβέλη, τον Πρετεντέρη, τον Παπαδημητρίου, και τα άλλα καλόπαιδα που μας παρουσιάζονται «λειτουργοί της ενημέρωσης».

 Ε, ναι. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Οι εργάτες έχουν χρέος να σπάσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Κι αυτό δεν γίνεται με χαρτοπόλεμο καταγγελιών με πορείες-παρελάσεις με άσφαιρες διαδηλώσεις. Εχουμε πόλεμο. ‘Η εμείς ή αυτοί. Ή θα μας ισοπεδώσουν ή θα τους ανατρέψουμε.


Δείτε επίσης:

διαβάστε ακόμη από τοΒαθύ ΚόκκινοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου