Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η φάρμα των ζώων






H ανομοιομορφία που ζει και βασιλεύει στην ελληνική φάρμα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η παραγωγή προβάτων έτοιμων για εκμετάλλευση στο σφαγείο της αγοράς εργασίας κάπου εκτροχιάστηκε μετά το 1974. Παράγινε το κακό με τις ελεύθερες συνειδήσεις και τα δικαιώματα. Η ελληνική κρεατομηχανή βρίσκεται σε κρίση και τα αφεντικά ως άριστοι διαχειριστές των κερδών, πρέπει να πάρουν γρήγορες αποφάσεις κρίσιμες για το μέλλον του σφαγείου πριν τα πρόβατα αποκτήσουν συνείδηση λύκου.

Όλα ξεκίνησαν με το τεράστιο λάθος του εξευρωπαϊσμού της παραγωγικής διαδικασίας. Μια χαρά δούλευε το εργοστάσιο πριν το σημαδιακό 1974.Στο παρελθόν όσα πρόβατα ενοχλούσαν έμπαιναν στην καραντίνα ή ακολουθούσαν εντατικά μαθήματα καθαριότητας και επιστροφής στον ίσιο δρόμο, σε αντίθεση φυσικά με το παρόν όπου όχι μόνο τολμάνε και βγάζουν γλώσσα χωρίς ίχνος τσίπας για τις συνθήκες που επικρατούν στο σφαγείο αντί να ευγνωμονούν τα αφεντικά που τα ταΐζουν ακόμα,αλλά απειλούν με διατάραξη της εργασιακής ειρήνης τα αχάριστα! Δεν τους έφτανε η ελευθερία του facebook ,η ελευθερία να αλλάζεις κανάλι στην τηλεόραση ,η ελευθερία να επιλέγεις προϊόντα;Ανικανοποίητα μια ζωή και αντί να βάλουν πλάτη , διεκδικούν και διαμαρτύρονται. 

Σηκώνουν κεφάλι αντί να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες για την σωτηρία τους. Ακόμα κι αν αυτή η σωτηρία ξεπαστρέψει μερικές χιλιάδες στην πορεία ,αν τύχει αρρωστήσουν και πεθάνουν αβοήθητα,αν αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν απαλλάσσοντας την παραγωγή από τα βαρίδια , έχουν ως αντισταθμιστικό όφελος την σωτηρία της ψυχής τους. Κανένας δεν τους απαγορεύει να προσεύχονται όσες ώρες την ημέρα θέλουνε.

Ο Θεός της Αγοράς είναι γενναιόδωρος και ανταμείβει με όνειρα τα υπάκουα πρόβατα,όχι φυσικά όσο στο παρελθόν,αλλά όσο να ναι ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο και μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας είναι ακόμα εντός των στόχων.

πηγή: noumero 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου