Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Τα τελευταία κατορθώματα του Αντώνη...

Τόνι μ’ έπρεπε να κάνεις δημοσκόπηση σήμερα στις Τράπεζες και στις Εφορίες. Παραδοσιακοί – υποτίθεται – ψηφοφόροι της Νέας Δημαγωγίας, οι συνταξιούχοι, εκδήλωναν τα αισθήματα «ευγνωμοσύνης» που τους πετσόκοψες τις συντάξεις. Έβριζαν «εν χορό» εσένα και όλο σου το σόι. Προδότη σε ανέβαζαν, απατεώνα σε κατέβαζαν. Κι αυτά ήταν τα πιο «γλυκά» λόγια που ακουστήκαν. Δεν γράφονται όλα όσα σου έσουραν.
Από γκάφα σε γκάφα το πας. Χθες ήταν τα μέλη του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν άδικη επίθεση  από τα ΜΑΤ. Τους πιάσανε, αλλά δεν τόλμησαν να βάλουν μέσα αθώους. Ποια αδέκαστη δικαιοσύνη; Αν δεν γίνονταν κινητοποίηση κι αν δεν ήταν τόσος πολύς κόσμος έξω απ τα δικαστήρια, θα ήταν τώρα μέσα, να μιλούν από κοντά στον Άκη.

Έτσι είναι φίλες και φίλοι, ο μπάτσος για να δείρει, δεν θέλει αφορμή. Εντολή θέλει.
Αλλά τα κανάλια αμέσως να κατασκευάσουν και αφορμή, εκ των υστέρων. Δεν φαίνεται όμως να έπεισαν κανέναν. Μάλιστα είναι απορίας άξιο, πως δυο καρέκλες μόνο αναποδογύρισαν και  μερικά αντικείμενα έπεσαν, ενώ μπούκαρε μέσα μια ορδή ασφαλιτών. Ούτε σπασμένο κομπιούτερ, οθόνη, τίποτα, απλά τα γύρισαν προσεκτικά πάνω! στο τραπέζι. Εδώ, ήταν οι φάκελοι στο πάτωμα (από την ντουλάπα προφανώς) ενώ τα χαρτιά στα γραφεία δίπλα ήταν τακτοποιημένα! Καρφώνεστε μπάτσοι, καρφώνεστε. Τελικά το πρόσεξαν πολύ το γραφείο του υπουργού, (πλην της πόρτας που έσπασαν), ο οποίος ήταν φυσικά άφαντος. Λέτε να διάβασε το ωροσκόπιο του, που του είπε να μην πάει στο γραφείο, γιατί θα είναι ακατάστατο;      

Σήμερα είχαμε το πετσόκομμα των συντάξεων. Κι όχι μόνο. Η πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, μπορεί να επέφερε αρκετά φράγκα από τους τόκους μιας βδομάδας από όλες τις συντάξεις, δημιούργησε όμως και θα συνεχίσει να δημιουργεί κόλαση.

Αυτό γιατί πολύ περίμεναν να πληρωθούν, για να πληρώσουν λογαριασμούς και εφορία. Από την μια ουρά στην άλλη. Έλα σαμαρά πες την αλήθεια, γουστάρεις να τους βασανίζεις, είσαι σαδιστής, παραδέξου το.  

Τελευταία μέρα σήμερα για πολλούς λογαριασμούς και τις δόσεις στην εφορία. Στην εφορία οι ουρές έφταναν στα διπλανά κτίρια. Συγκέντρωση να έκαναν, τόσοι δεν θα ήταν. Κι όλοι βρίζανε, μέσα κι έξω! Απορούσαν πως, ενώ ενοποιούν εφορίες και διώχνουν υπαλλήλους, βάζουν ταυτόχρονα να πληρώνονται συντάξεις και δόσεις την ίδια μέρα!
Για να μην προλάβεις συνταξιούχε. Σου λέει, πρέπει να μειωθεί ο μέσος όρος ζωής. Πως θα το κάνουν; Ρημάζοντας από τη μια τα νοσοκομεία, αυξάνοντας τους λογαριασμούς μειώνοντας ταυτόχρονα τις συντάξεις, ώστε να μην έχουν να φάνε, και το σπουδαιότερο, ταλαιπωρώντας. Σκέφτονται, πόσο θα αντέξουν την ορθοστασία πεινασμένοι; Θα λιποθυμήσουν, θα τους πάνε στο νοσοκομείο και τότε... θα μείνει η σύνταξη στα ταμεία, να την παίρνουν οι ξένοι τοκογλύφοι. Άσε που αν δεν προλάβουν πληρώνουν και πρόστιμο!

Βέβαια όση άνοια και να έχει κάποιος, με αυτή την κατάσταση αγανακτεί. Σήμερα έξω από τις εφορίες και τις τράπεζες έλεγαν κάτι για τη μάνα του Αντώνη. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι, το φαντάζεστε. Για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», για το «σωτήρα»; Γι αυτόν. Όλοι τον βρίζανε κι ούτε ένας! να πει καλό λόγο. Όλο κακό ψόφο του εύχονταν. Είχε άραγε συγκέντρωση η αντιπολίτευση στις Δ.Ο.Υ. και τις Τράπεζες; Ή μήπως οι δημοσκόποι λένε παραμύθια;     

Κι απ την άλλη οι αγρότες. Παίζουν τη γάτα με το ποντίκι. Τα ποντικάκια με στολή προσπαθούν να τους εμποδίσουν, αλλά κι εκεί υπάρχει ένα θέμα. Πρώτα απ’ όλα η σύγκρουση γίνεται σε ανοικτό μέρος, η εθνική μπορεί να κλείσει σε πολλά σημεία. Όπως στην Κερατέα, αν δεν έχουν στριμωγμένο τον κόσμο σε στενό δρόμο, τα βρίσκουν μπαστούνια.

Αν από την άλλη κάνουν κινήσεις, όπως προληπτικές συλλήψεις, ή ξεφούσκωμα των ελαστικών από τα τρακτέρ, την άλλη μέρα δεκαπλάσιοι θα εμφανιστούν σε εκατό διαφορετικά σημεία. Άσε το μήνυμα που θα πάρουν οι αγρότες. Και που θα το απαντήσουν έπειτα καταλλήλως...
Σαμαρά, όποιος σπέρνει ανέμους μίσους και διχόνοιας, θερίζει θύελλες κι εξεγέρσεις. Μην κάνεις καν τον κόπο να κατέβεις στις εκλογές. Κλείσε το χρεοκοπημένο γαλάζιο μαγαζί και ψάξε, όπως ο συμμαθητής σου καμιά δουλειά στο εξωτερικό. 
Ο σαμαράς μετανάστης... Η ζωή τελικά έχει πλάκα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου