Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σόου Δένδια για τις Σκουριές


Επιχείρηση εκμετάλλευσης φαίνεται να έχει στήσει η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα του τραυματία αστυνομικού, όπως υποστηρίζουν πηγές, στερώντας από ασθενείς που έχουν ανάγκη το κρεβάτι εντατικής μονάδας σε καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική. Βασικός στόχος, λένε, να υποστηριχθεί η πολιτική της στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την επένδυση στον προχθεσινό σχετικά ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ, ενώ κάνουν παράλληλα λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Ο Ν. Δένδιας επισκέφθηκε τον τραυματία αστυνομικό από τα επεισόδια στις Σκουριές στο ΑΧΕΠΑ, για τον οποίο, ενώ οι γιατροί λένε πως είναι καλά, δεσμεύτηκε κρεβάτι στην Εντατική!

Ταξίδι

Χθες, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, έκανε ταξίδι-αστραπή στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτεί τον αστυνομικό. Αμέσως μετά δήλωσε ότι του μετέφερε ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Δήλωσε, επίσης, ότι στις Σκουριές «θα επιβληθεί η ευνομία» και έφυγε βιαστικά, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα να του υποβληθούν ερωτήσεις σχετικά με το λόγο και το ρόλο της έντονης παρουσίας των ΜΑΤ στο δάσος των Σκουριών.


Τη στιγμή όμως που κλίνες νοσηλείας σε νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού, που κάθε κρεβάτι νοσοκομείου είναι πολύτιμο, όσο και δυσεύρετο, ιδίως σε μέρες γενικής εφημερίας, δεσμεύτηκε κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης της πανεπιστημιακής καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για έναν ασθενή που, κατά τα λεγόμενα γιατρών και νοσηλευτών, είναι καλά στην υγεία του, μπορεί να περπατάει άνετα και, σε άλλη περίπτωση, θα τον είχαν στείλει στο σπίτι του.

Η νοσηλεία του στην Εντατική εξυπηρετεί επίσης και την παρεμπόδιση δημοσιογράφων να έρθουν σε επαφή μαζί του και να διαπιστώσουν την κατάστασή του. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ, Βασίλης Νένδος, 27 χρόνων, φέρει σε διάφορα σημεία του σώματός του τραύματα από πολύ ψιλά σκάγια, τα οποία πέρασαν το δέρμα του, αλλά δεν εισχώρησαν περισσότερο. Μερικά είναι διάσπαρτα «στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου. Αυτό πάνω στο οποίο στήθηκε όλο το κυβερνητικό σόου εκμετάλλευσης του τραυματισμού του είναι ένα «θραύσμα διαστάσεων λίγων χιλιοστών στο λιπώδη ιστό του ανωτέρω μεσοθωρακίου». Πάντως, σύμφωνα και με τη διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας, Τζίνα Λεπτοκαρύδου, «είναι πολύ καλά» στην υγεία του.

Το περίεργο με το συγκεκριμένο θραύσμα είναι ότι ναι μεν φάνηκε στην αρχική ακτινογραφία, στο νοσοκομείο Πολυγύρου, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί η πύλη εισόδου του στο σώμα του αστυνομικού. Ο τραυματίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, «ήταν πολύ καλά όταν έφυγε από το νοσοκομείο Πολυγύρου» για να διακομιστεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος που έφυγε ήταν ότι οι γιατροί ήθελαν να τον υποβάλουν σε αξονική τομογραφία, αλλά είναι χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου. Από το 424 ΣΝΘ διακομίστηκε χθες στο ΑΧΕΠΑ, γιατί σύμφωνα με την Τζ. Λεπτοκαρύδου, εκεί υπάρχουν πιο εξειδικευμένα μηχανήματα.
Κατά την ανακοίνωση του ΑΧΕΠΑ, «η γενική κατάσταση (σ.σ. του ασθενούς) είναι καλή και η πορεία του σταθερή. Επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη για άμεση χειρουργική επέμβαση. Ο ασθενής βρίσκεται υπό συχνή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής και αντιμετωπίζεται συντηρητικά». Στο πλευρό του βρίσκονται οι οικείοι του. Η σύζυγός του, Βίκυ, δήλωσε ότι οι Χαλκιδικιώτες, που την Κυριακή συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς στο ρέμα Καρατζά, στις Σκουριές, «ήταν πάνω σε δέντρα και τους πετούσαν μεγάλες πέτρες». Και προσθέτει: «Προφανώς και ήταν πυροβολισμός. Απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει, ήταν σφαίρα διασποράς».
Η Αστυνομία, πάντως, εγκατέλειψε την αρχική εκτίμηση ότι χρησιμοποιήθηκε κυνηγετική καραμπίνα και προσανατολίζεται στη χρήση αυτοσχέδιας χειροβομβίδας μικρής ισχύος. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς.

Συλλήψεις

Σχετικά με τις τρεις συλληφθείσες στα επεισόδια της Κυριακής, η πρώτη κατηγορείται για αντίσταση και εξύβριση. Οι δύο, για απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, απείθεια και αντίσταση. Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, αλλά πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο.

Στο μεταξύ, ούτε χθες έγινε η σύσκεψη κατά την οποία η «Ελληνικός Χρυσός» και η «Eldorado Gold» επρόκειτο να παρουσιάσουν τις απαιτούμενες άδειες για την αποψίλωση του δάσους. Μετά τα επεισόδια της Κυριακής, όλες οι πλευρές δήλωσαν κώλυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Βάιος Χονδρός, προέβαλε ως κώλυμα τον τραυματισμό του από μία εκ των τριών γυναικών της Ιερισσού, που στη διάρκεια της σύλληψής της τον δάγκωσε στο χέρι.

πηγή: antigoldgreece

Απάντηση Δένδια στη Βουλή για τη φύλαξη της Ελληνικός Χρυσός από την ΕΛ.ΑΣ.

Η απάντηση δεν είναι ιδιαίτερα πρόσφατη (23 Απριλίου) αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα από το Κουτί της Πανδώρας.
mat_skouries-390x270
Ως «ευπαθή στόχο» χαρακτηρίζει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ιδιωτική εταιρεία και θα έπρεπε να καταβάλει το κόστος για τη φύλαξή της.
Το θέμα ήρθε στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του ΗΟΤ DOC και έπειτα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρου. Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει με ποια υπουργική απόφαση ή ΠΔ κλήθηκαν οι αστυνομικοί να προστατέψουν την ιδιωτική περιουσία της “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”.
Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και εξώδικο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε με δική της πρωτοβουλία τη φύλαξη των εγκαστάσεων της εταιρείας. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία και ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η εταιρεία έπρεπε να πληρώνει η ίδια το κόστος της φύλαξής της.
Στην απάντηση του ο κ. Δένδιας υποστηρίζει ότι η φύλαξη των εγκαστάσεων της ιδιωτικής εταιρείας έγιναν επειδή θεωρείται ως ευπαθής στόχος.
«…Σας πληροφορούμε ότι αυτή πραγματοποιείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 70 του π.δ/τος 141/1991 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 100/2012 και ισχύει, αφορά δε στη φρουρά και επιτήρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων που συνιστούν ευπαθείς στόχους», αναφέρει.
Σε οτι αφορά τις καταγγελίες των αστυνομικών για εργασία πέραν του ωραρίου τους δίχως καμία εξτρά αποζημίωση, ο κ. Δένδιας επέρριψε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ.
«Σας γνωρίζεται ότι οι ενισχυόμενες Υπηρεσίες οφείλουν να ενημερώνουν, σε κάθε περίπτωση τις Υπηρεσίες προέλευσης των ενισχυτικών δυνάμεων για τυχόν υπεραπασχόληση αυτών, καθώς ο επιπλέον χρόνος εργασίας του υπολογίζεται στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και χορηγούνται οι προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις πέραν αυτών που δικαιούνται εβδομαδιαίως».
Το γεγονός ότι κ. Δένδιας αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ , είναι κάτι που ο ίδιος φαίνεται ότι ξεχνά. Όπως επίσης και ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την εγκληματικότητα στα ύψη και τους πολίτες να ζουν σε καθεστώς τρόμου, η ΕΛ.ΑΣ φυλά τις εγκαταστάσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας.
Διαβάστε την απάντηση του κ. Δένδια:
Dendias-1-tel
dendias2-tel

πηγή: antigoldgreece

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου