Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!88.000 ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ!

Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ 13-5 ΣΤΙΣ 7 ΜΜ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2) 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΝΩΣΕΙΣ & Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιδίδονται απο το πρωί της Δευτέρας 13 Μάη τα 88.000 φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς.Ο Αντώνης Σαμαράς σε μια πρωτάκουστη και πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, η οποία προσομοιάζει σε μαύρα ακραία αντιδημοκρατικά καθεστώτα, υπέγραψε προσωπικά το Σάββατο (11/5) το απόγευμα απόφαση για την επιστράτευση των καθηγητών.
Η άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική κίνηση του πρωθυπουργού ισοδυναμεί με την επιβολή στρατιωτικού νόμου στον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της Παιδείας, πράγμα που ακυρώνει τον πολιτισμικό-παιδαγωγικό ρόλο της τελευταίας, ενώ καλλιεργεί μια βαθιά αρνητική και τραυματική ψυχολογία στους μαθητές.
Η επιστράτευση των καθηγητών ακολουθεί μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα την επιστράτευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, των ναυτεργατών και την επιστράτευση των εργαζομένων στα αστικά μέσα σταθερής τροχιάς.
Σε λίγο η τροϊκανή-μνημονιακή τρικομματική σατραπεία στη χώρα, συνεχίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, θα έχει επιστρατευμένους τους περισσότερους κλάδους των εργαζομένων, μετατρέποντας την περιορισμένη, έτσι κι αλλιώς, αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία σε καθεστώς βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής και έκτακτων μέτρων, που κουρελιάζουν κάθε ίχνος δικαιωμάτων και Συνταγματικών προβλέψεων.

Ειδικότερα, στην περίπτωση των καθηγητών, είναι ιδιαίτερα εξωφρενικό ότι η επιστράτευση έγινε προληπτικά και πριν ακόμα αποφασίσουν οι καθηγητές με τις Συνελεύσεις τους την πραγματοποίηση της απεργίας, πράγμα που μάλλον δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ενώ έγκυροι νομικοί κύκλοι έκριναν ως διπλά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος αυτήν την αποκρουστική κυβερνητική μεθόδευση.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του αίσχους Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη έσπευσε να κηρύξει την επιστράτευση, δεν οφείλεται φυσικά σε καμιά διάθεση «προστασίας των μαθητών» αλλά στον κυβερνητικό φόβο ότι η απεργία των καθηγητών θα ήταν, παρά το γεγονός ότι τη μορφή της, ως απεργίας μέσα στις εξετάσεις, δεν θα την υποστήριζε επισήμως και ανοικτά πιθανόν, καμία δύναμη, ιδιαίτερα επιτυχής και δυναμική, πράγμα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο ανατροπής, με προεκτάσεις πέραν της εκπαίδευσης.
Αυτό σημαίνει ότι αμέσως τώρα και ανεξάρτητα από τις προηγούμενες θέσεις και όποιες ταλαντεύσεις, πρέπει να διαμορφωθεί κατά της επιστράτευσης ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών δυνάμεων και το οποίο θα συμβάλλει με πράξεις και πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση ενός ενιαίου μεγάλου μετώπου καθηγητών, μαθητών, γονιών, εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αυτή την ώρα πρέπει να υπάρξει ο ευρύτερος δυνατός πανεκπαιδευτικός – πανεργατικός συναγερμός με στόχο όλοι και όλες στους δρόμους.
Οι ίδιοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν την ανάγκη να ληφθούν από τους καθηγητές, από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και πρώτα απ’ όλα από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές εκφράσεις της Αριστεράς άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινήσεις.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΟΛΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου για να εκτιμήσει την κατάσταση, και αποφάσισε να παραμείνει η αρχική πρόταση προς τον κλάδο να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις εξετάσεις.
Παράλληλα, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε την απόφαση για την επιστράτευση των καθηγητών και τα 88000 φύλλα πορείας αναμένεται να σταλούν τη Δευτέρα 13/5/2013.
Η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την επιστράτευση των καθηγητών αναφέρει στο σκεπτικό της ότι «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012-2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».
Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας απαντούσαν εμμέσως στις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας από την ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι «η απόφαση για πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Β' βάθμιας εκπαίδευσης είναι πολιτικά ορθή και συνταγματικά επιβεβλημένη».
«Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό την εξυπηρέτηση άμεσου και επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή την προστασία των υποψηφίων» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Παιδείας.
«Ο κίνδυνος και η απειλή "γεννήθηκαν' με την αναγγελία της 24ωρης και των 5μερων απεργιακών κινητοποιήσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε. Η επικύρωση των αποφάσεών του, η αναμονή της επικύρωσης των προτάσεών του από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δύο ημέρες προ της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η διόγκωση του κινδύνου και ο πολλαπλασιασμός των δυσμενών συνεπειών στην ψυχολογία των υποψηφίων» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.
«Η επίκληση αντισυνταγματικότητας της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις τύπου "εάν μας επιστρατεύσουν θα κοιτούμε με το κεφάλι ψηλά τους συναδέλφους μας", καθώς και παράθεση αιτημάτων για κατάργηση νόμων που ψηφίστηκαν την τελευταία τριετία λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πιστοποιούν ότι μοναδικός στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ ήταν και παραμένει η ακύρωση των προσπαθειών των μαθητών διαμέσου της ακύρωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων» κατέληγαν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
Τη Δευτέρα 13/5/2013 οι καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου). Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στο πλευρό των καθηγητών, κατά της απόφασης επιστράτευσής τους, έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, πανεργατική πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού». Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρόκειται να συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και εν συνεχεία με το ΔΣ της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14/5/13. Πιο συγκεκριμένα, βάσει της εισήγησης της ΟΛΜΕ υπέρ της απεργίας θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ την Τρίτη και θα εξουσιοδοτήσουν τους προέδρους των ΕΛΜΕ να συνεδριάσουν για να λάβουν την τελική απόφαση την Τετάρτη.
Η ΟΛΜΕ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης επιστράτευσης των καθηγητών, καθώς και σε διεθνή δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κίνηση ως αντισυνταγματική και υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.Αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης θα καταθέσει στις 13.30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστράτευση των καθηγητών. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονεύει παλαιότερη φράση του κ. Σαμαρά από ομιλία του στη Βουλή: «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, δε, ότι ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος, «καθώς οι εκβιασμοί  και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές».

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών και να ανοίξει διάλογο μαζί τους μετά τις εξετάσεις.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, «εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού» επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες» τονίζει το ΚΚΕ.

«Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση νοιάζεται δήθεν για το "καλό" των μαθητών, τη στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έχει γίνει δυσβάσταχτο. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής του λαού πάει χέρι χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό» αναφέρει το ΚΚΕ.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θέση υπέρ των εκπαιδευτικών παίρνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
Με τη φράση πως, κοινός μας εχθρός είναι η κυβερνητική πολιτική, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας με θέμα τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και την επαπειλούμενη επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει τα εξής:
Η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ. – συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της και της ΕΕ- βάζει στο εκτελεστικό απόσπασμα το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας, καιρό τώρα. Χιλιάδες σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Παιδιά υποσιτισμένα στοιβάζονται σα σκουπίδια σε ακατάλληλες αίθουσες ή ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο κοντινότερο σχολείο. Η σχολική διαρροή και η παιδική εργασία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Για πρώτη φορά λείπουν τόσοι εκπαιδευτικοί από τις αίθουσες, ενώ αυξάνουν οι ελαστικά εργαζόμενοι που με 600€ περιδιαβαίνουν την Ελλάδα και δεν θα προλαβαίνουν να μάθουν ούτε το όνομα των μαθητών τους. Στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας δεν τηρούνται, σοβάδες και σκεπές καταρρέουν, βιβλία αναλώσιμα και θέρμανση δίνονται με το σταγονόμετρο, εταιρείες και μ.κ.ο. παρελαύνουν στα σχολεία ψάχνοντας πελάτες. Εν τέλει η δημόσια - δωρεάν παιδεία ποτέ δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και ακριβή για τη λαϊκή οικογένεια!
Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το «πρώτα ο μαθητής» που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις! Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα. Θα βρει απέναντί της όλο το οργανωμένο κίνημα, μαζί και τις λαϊκές οικογένειες. Χθες ήταν οι Ναυτεργατες και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς.
Γι' αυτό καλούμε από τώρα τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να σταθούν στο πλάι των μαχόμενων εκπαιδευτικών, παίρνοντας μέρος στη διαμαρτυρία για την επαπειλούμενη επιστράτευση των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα στις 7μ.μ. στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και κύρια να συμβάλλουν στη συνέχεια και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ο αγώνας, μπροστά και σε έναν καυτό Σεπτέμβρη, που δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος της Αξιολόγησης και της τρομοκρατίας.
 
Όλοι εμείς οι γονείς που πασχίζουμε για το μεροκάματο της οικογένειάς μας, δεν βλέπουμε στην κυβέρνηση παρά τον δήμιό μας. Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δεν γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας. Και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η εμπειρία της φετινής χρονιάς που τελειώνει, είναι μόνο μια μικρή απόδειξη για το τι έρχεται με την νέα σχολική χρονιά. Γι αυτό δηλώνουμε απερίφραστα ότι:
Δεν θα γίνουμε το πιόνι του κοινωνικού αυτοματισμού. Άνεργοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, ανοίγοντας το θέμα της απεργίας διαρκείας μέσα στις εξετάσεις, δυστυχώς, δεν απέφυγε την παγίδα που έστησε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, για να απομονώσουν τον εκπαιδευτικό από το γονιό και τον μαθητή του. Ξέρει η κυβέρνηση ότι έτσι μόνο θα μπορέσει να προχωρήσει ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ το έργο της. Το κίνημα όμως έχει εμπειρία που πρέπει να την αξιοποιήσει. Ο αγώνας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη είναι αγώνας διαρκείας, δεν ξεκινάει σήμερα και δεν τελειώνει αύριο, χρειάζεται πολύμορφη, συνεχή και συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις και δεν θα τις σκορπάει. Δεν αφορά μια ομάδα ειδικών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αιτημάτων και των διεκδικήσεων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να χτίσουμε τις δικές μας συμμαχίες. Γι' αυτό:
Καλούμε, ως ΑΣΓΜΕ, σε κοινή συνάντηση την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, προκειμένου να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ενάντια στον εκφοβισμό της επιστράτευσης και να σχεδιάσουμε κοινή δράση και πλαίσιο διεκδίκησης, ενάντια στο «νέο σχολείο», για το σχολείο των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
Καλούμε όλο το λαϊκό κίνημα να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ακυρώσει την τρομοκρατία της κυβέρνησης και να κάνει δική του υπόθεση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα.

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Δεν απεργούν μόνο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί. (πλέον επιστρατευμένοι). Απεργούν και στο Βερολίνο οι Γερμανοί συνάδελφοί μας.
Σε «Απεργία και εβδομάδα δράσης» καλεί η Ένωση Εκπαιδευτικών Βερολίνου (GEW) τους εκπαιδευτικούς, σε όλα τα σχολεία του Βερολίνου, ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, από 13 μέχρι 17 Μαΐου, επηρεάζοντας τις τελικές εξετάσεις στα σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί καλούν τους μαθητές και τους γονείς  να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα γίνονται καθημερινά μπροστά στο δημαρχείο της πρωτεύουσας της Γερμανίας.
Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της απεργίας, οι διαμαρτυρίες είναι εστιασμένες στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια, όπου είναι προγραμματισμένες οι τελικές εξετάσεις.
Τα αιτήματα της Ένωσης Εκπαιδευτικών Βερολίνου, για τα οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία, είναι ρύθμιση συλλογικών διαπραγματεύσεων ώστε να αντισταθμιστεί το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ μισθωτών και των τακτικών αναπληρωτών καθηγητών, καθώς επίσης βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εκπαιδευτικούς ώστε να εξασφαλίζονται υγιή γηρατειά.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο από τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι πολίτες παρακολουθούν στενά το θέμα λόγω των τελικών εξετάσεων που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή: Iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου