Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

παλιότερες δράσεις της ομάδας


-----------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
-----------------------------------------------------------------------------------
ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Πριν από λίγες ημέρες μέλη της «Οικοκοινωνικής δράσης Ν. Κιλκίς» πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στο χώρο εκσκαφών του εργολάβου Μπαλλή κοντά στη Κρηστώνη. Διαπιστώθηκε ότι σε λάκκους εκσκαφής αργίλου υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες υγρά λύματα μαύρου χρώματος αγνώστου προέλευσης. Η επίσκεψη εκεί διεξήχθη μετά από αναφορά του θέματος ρύπανσης κοντά στο Κιλκίς από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις» και μετά από ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς χωρίς να κατονομάζονται πρόσωπα και ακριβής θέση.
  Το συμβάν δεν είναι το μοναδικό καθώς υπάρχουν και παλαιότερα «κρούσματα» εκτεταμένης ρύπανσης στον ίδιο χώρο με μετατροπή των εκσκαφών σε χωματερές σκουπιδιών πάσης φύσεως αλλά και εκατοντάδων πλαστικών βαρελιών με υπολείμματα χημικών πιθανόν από βαφεία. Αυτά έχουν σκεπαστεί και έχουν μάλιστα αποδοθεί για καλλιέργεια σιτηρών. Για το συμβάν ενημερώθηκε το τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας και κοινοποιήθηκε στις δικαστικές αρχές.
  Όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα στην πόλη του Κιλκίς μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον οδικό άξονα Κιλκίς-Θες/νίκης. Αν οι καταγγελίες πολιτών της περιοχής Πεδινού αληθεύουν ότι τα λύματα βγαίνουν στην επιφάνεια πιο κάτω στο ρέμα τότε η ρύπανση πρέπει να είναι μεγάλων διαστάσεων. Ελπίζουμε ότι αυτό το τεράστιο ζήτημα εγκληματικής περιβαλλοντικής ρύπανσης δεν θα κουκουλωθεί όπως σε άλλες περιπτώσεις και κάποιοι θα αναλάβουν τις διαχρονικές ευθύνες τους και κάποιοι άλλοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
  Το τίμημα του εγκληματικού πλουτισμού κάποιων ασυνείδητων λίγων να μην το πληρώσουν πάλι μόνο οι συνήθως αδαείς κάτοικοι και το περιβάλλον.
Κιλκίς  06-11-09

 ----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ü                       ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ.  ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ.
Η ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΙΛΚΙΣ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 22 (ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΩΟΠΑΖΑΡΟΥ), ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ
ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕ ΜΙΑ LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. ΕΝΑΡΞΗ 20.00

ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
 -----------------------------------------------------------------------------------------

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Η φωτιά στη χωματερή ακόμα σιγοκαίει στο Χέρσο. Φτάσαμε αισίως στο καλοκαίρι του 2009 και ακόμη αναπνέουμε τις καρκινογόνες διοξίνες λόγω της εγκληματικής στάσης του δήμου Χέρσου και των αντίστοιχων υπηρεσιών της νομαρχίας και του κράτους. Θα ήταν όμως σοβαρή παράλειψη να μην αναφέρουμε την ευθύνη των πολιτών, σ΄αυτό το διαρκές έγκλημα με την απάθεια και αδιαφορία των περισσοτέρων. Πάνω από δέκα μέρες λοιπόν, παραδομένοι στην πιο τοξική ουσία του πλανήτη την διοξίνη. Η διοξίνη που γέμισε τον αέρα και τα πνευμόνια μας, τα ρέματα και τα ποτάμια, ειδικά τη νύχτα που έπεφτε ο αέρας, και τα σκέπαζε όλα μ΄ένα παχύ άσπρο πέπλο. Τα χωράφια και τα λιβάδια που βόσκουν τα κοπάδια και τ΄άγρια ζώα όπως και το δάσος και όλη η ευρύτερη περιοχή παραδομένα στην επικίνδυνη καπνιά. Ήταν όμως μια άτυχη στιγμή η φωτιά στην παράνομη χωματερή του αίσχους; Όχι βέβαια!
Μετά από τις δεκάδες πυρκαγιές που προηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν αναμενόμενη αφού δε λήφθηκε κανένα μέτρο πυρασφάλειας. Τα σκουπίδια ξεφορτώνονταν επιφανειακά χωρίς καμία άλλη μέριμνα. Η πινακίδα «Απαγορεύεται το κάπνισμα» και η δεξαμενή με το ένα κυβικό νερό, δυστυχώς ούτε θυμηδία προκαλούν. Ενώ η προθεσμία για το κλείσιμο της χωματερής  έληξε στις 31-12-2008, στο Χέρσο λειτουργεί μέχρι τον Ιούλιο
του 2009 και τα σκουπίδια έπρεπε να μεταφέρονται στον καινούριο ΧΥΤΑ του Κιλκίς. Άλλοι δήμοι της περιοχής εδώ και μήνες χρησιμοποιούν τον ΧΥΤΑ όπως π.χ. ο δήμος Δοϊράνης. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και στο δήμο Χέρσου; Ποιοι ευθύνονται για την μη μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ του Κιλκίς;
Όσο για ανακύκλωση ούτε ένας κάδος σ΄ολόκληρο το δήμο.
Η ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ Ν. ΚΙΛΚΙΣ  καλεί τον κόσμο της περιοχής να αναλάβει δράση ώστε:
-Να κλείσει άμεσα η χωματερή και να μην κουκουλωθεί με χώμα αλλά να γίνουν μετρήσεις από τις αρμόδιες  υπηρεσίες, για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα και στα υπόγεια ύδατα.
-Να ξεκινήσει επιτέλους η ανακύκλωση.
-Να εκπαιδευτεί ο κόσμος στην μείωση των σκουπιδιών και σε οικολογικές πρακτικές.
-Να προστατέψουμε την περιοχή από αυθαίρετες χωματερές και να δημιουργηθεί κέντρο συλλογής συσκευών, μπαζών κλπ.
-Να προσληφθεί προσωπικό και να απαιτήσουμε από τις αδιάφορες σε θέματα περιβάλλοντος αρχές χρηματοδότηση.
-Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις τεράστιες ευθύνες τους.
-Να λειτουργήσει επιτέλους η δικαιοσύνη.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία μας και τη ζωή μας!
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  19 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΩΡΑ 7Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΡΣΟΥ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΦΙΣΕΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------






-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου