Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σήμερα στο αυτόφωρο οι κουκουλοφόροι καταπατητές του Κακάβου!




Χθες (Παρασκευή) το απόγευμα, μικρή ομάδα κατοίκων της Μ. Παναγιάς, μαζί με δικηγόρο, ανέβηκαν στον Κάκαβο που από τις 20 Μαρτίου έχει καταληφθεί παράνομα από την εταιρεία ELDORADO-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Όταν έφτασαν στις Σκουριές, τους σταμάτησε το γνωστό μπλόκο των κουκουλοφόρων μπράβων της εταιρείας, οι οποίοι ζήτησαν τα στοιχεία τους επειδή δήθεν “εισέρχονται σε ιδιωτικό χώρο”.
Οι κάτοικοι αρνήθηκαν να δώσουν ονόματα και συστήθηκαν ως “Μπαγκς Μπάνυ” και “Ντόναλντ Ντακ”. Με τη σειρά τους ζήτησαν να μάθουν από τους κουκουλοφόρους με την άδεια ποιας αρχής έχουν καταλάβει το χώρο και εμποδίζουν την πρόσβαση στους πολίτες. Απάντηση δεν πήραν και αμέσως κάλεσαν τον Εισαγγελέα Χαλκιδικής και την Αστυνομία. Η Αστυνομία που κατέφθασε τους συνέλαβε όλους – 12 συνολικά άτομα εκ των οποίων 2 οι επικεφαλής – και τους μετέφερε στο Α.Τ. Αρναίας. Εκεί έδωσαν τις καταθέσεις τους, προφυλακίστηκαν και το πρωί οδηγούνται στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία.
Είναι αυτονόητο ότι αν η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είχε οποιαδήποτε άδεια για την προκλητική κατάληψη του βουνού, τα συρματοπλέγματα και τα μπλόκα, θα την είχε παρουσιάσει σήμερα. Άδεια δεν υπάρχει, όπως καταγγέλουμε από τις 20 Μαρτίου, και σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα. Διαβάστε εδώ τις γελοίες δικαιολογίες της εταιρείας για το προηγούμενο επεισόδιο παρεμπόδισης διόδου πολιτών στο βουνό. Ούτε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν τόλμησαν να ισχυριστούν ότι αυτά που κάνουν είναι νόμιμα!
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η κατοχή του Κακάβου τελειώνει εδώ. Σε δέκα μέρες γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά στις Σκουριές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου