Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μια εμπειρία ζωής όπου δίνεις λίγα.. και κερδίζεις πολλά!



..αυτό συμβαίνει όταν κάνεις κάτι εθελοντικά! Προσφέρεις λίγο από τον χρόνο σου και παίρνεις πίσω ένα μάθημα ζωής! Μαθαίνεις, εκτιμάς, γνωρίζεις, αισθάνεσαι, ανακαλύπτεις, γεμίζεις, προβληματίζεσαι, αλλάζεις. 
Όσοι έχουν ασχοληθεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους με τον εθελοντισμό σίγουρα το έχουν νιώσει! Είναι ένα μαγικό συναίσθημα!
Μέσα από τον εθελοντισμό…
  • Μαθαίνεις! …κάθε στιγμή και τόσα πολλά!
  • Εκτιμάς! Και πιο συγκεκριμένα, μαθαίνεις να εκτιμάς τα όσα έχεις και απλά θεωρείς δεδομένα.
  • Γνωρίζεις! Γνωρίζεις ανθρώπους, τι πιο όμορφο! Διαφορετικούς, που από τον καθένα έχεις κάτι ή και πολλά να κρατήσεις και να μάθεις!
  • Αισθάνεσαι! Μέσα από τον εθελοντισμό γεννιούνται συνέχεια, πολλά και έντονα συναισθήματα. Άλλοτε μπορεί να είναι χαράς, άλλοτε λύπης, άλλοτε ενθουσιασμού κι άλλοτε απογοήτευσης, και πολλά ακόμα..
  • Ανακαλύπτεις! Ανθρώπους, ιδέες, τρόπους σκέψεις, εμπειρίες..
  • Γεμίζεις! ..σαν άνθρωπος! Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το πως ακριβώς νιώθει όταν προσφέρει εθελοντικά, πάντως είναι τόσο ωραίο, τόσο ξεχωριστό, απλά σε γεμίζει και σου δίνει ενέργεια και δύναμη!
  • Προβληματίζεσαι! ..γιατί μαθαίνεις τόσα νέα πράγματα, γιατί βλέπεις καταστάσεις και συμβάντα που δεν είχες φανταστεί ποτέ, γιατί ζεις εμπειρίες τόσο διαφορετικές που θα σε προβληματίσουν αλλά και έχουν πολλά να σου διδάξουν…
  • Αλλάζεις! Ο εθελοντισμός είναι ένα μάθημα ζωής..και πως να μην αλλάξεις όταν σου έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω;
..μέσα από την εθελοντική εργασία που έχω προσφέρει μέχρι σήμερα, τα παραπάνω είναι απλά μια μικρή γεύση του τι μπορεί να σου προσφέρει μια αντίστιχη εμπειρία!
Έστω και εάν έχετε πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο μπορείτε να βρείτε κάποιον τρόπο να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό σε κάποιον τομέα που να σας αρέσει..δεν είναι πάντα εύκολο να βρει κανείς που μπορεί να προσφέρει όμως αν ψάξετε, ρωτήσετε, ενημερωθείτε, επιμείνετε θα βρείτε!
Αξίζει να το δοκιμάσετε!
της Αλέξιας Μοάτσου για το υπέροχο http://posiliving.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου