Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

DNA Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου


Μη με κοιτάτε, φοβάμαι...

 
«Άμα δεν πληρούν τις προδιαγραφές, οι Ιερισσιώτες δίνουν τα παιδιά τους στο γύφτο.
Στα σχολεία της Ιερισσού, δίπλα στην εικόνα του Χριστούλη κρέμεται και η φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νεότεροι.
Τα Ιερισσιωτόπουλα  μαθαίνουν από νωρίς να επιβιώνουν σε αντίξοες συνθήκες, κυνηγώντας αγριογούρουνα στις κορυφές του Κακάβου, τα λεγόμενα ‘γρούνια’.
Πίνουνε το Μέλανα Ζωμο, ένα ακαθόριστο και θολό μίγμα, η συνταγή του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά λέγεται πως παράγεται από το αίμα ενός μίζερου τονοειδούς που λυμαίνεται τον Ακάνθιο Κόλπο, το λεγόμενο ‘ουρκίνι’.
Ωσάν άλλη σύγχρονη Κρυπτεία εξάλλου, η ένοπλη Πολιτοφυλακή-Μουτζαχεντίν της Ιερισσού περιδιαβαίνει στους δρόμους του χωριού και, ένοπλη και ιππαστί,συντρίβει βιτρίνες καταστημάτων έννομων και φιλήσυχων επιχειρηματιών, προωθώντας το κύμα τρομοκρατίας που ανθίζει στην περιοχή.»
Λέγεται πως την Ιστορία την γράφουν οι νικητές. Άμα την έγραφε η Ελ Ντοράντο, κάπως έτσι θα ήταν. Αν ο Χίτλερ κέρδιζε το Β΄Παγκόσμιο, ο φασίστας Μουσολίνι θα αναγορευόταν σε Άγιο Μπενίτο και οι Ιάπωνες θα ήταν ψηλοί και ξανθοί.
Τον τελευταίο καιρό οι δημότες Αριστοτέλη δεχόμαστε σμήνος λιβέλων και κατηγοριών, που έχουν σαν σκοπό να σπιλώσουν κάθε μας προσπάθεια να προστατέψουμε τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά μας, αυτά της υγείας και της ζωής. Η Ιερισσός, ένα χωριό που ακμάζει εδώ και 2500 χρόνια περίπου, και τα γύρω χωριά που δημιουργήθηκαν από εμάς τους πρόσφυγες αναγορεύτηκαν από την ομάδα επικοινωνίας της Ελ Ντοράντο τρομοκράτες μέσα σε μια νύχτα.
Από τη μια, από τον Σταυρό μέχρι την Ουρανούπόλη, η αστυνομία έχει επιδοθεί σε σωρεία κλήσεων για DNA, δακτυλικά αποτυπώματα, ανάκριση από την παιδική ηλικία κι έπειτα.
Από την άλλη, η Καναδική εταιρεία διοχετεύει στα Μ.Μ.Ε σωρεία διαφημίσεων με χαμογελαστά νεαρά πρόσωπα να φιγουράρουν δίνοντας το στίγμα της ανάπτυξης του κ. Σαμαρά, ενώ κατακλύζει το διαδίκτυο με εικόνες τραμπουκισμών των κατοίκων. Σπασμένα τζάμια, βαμμένα αυτοκίνητα, σου σηκώνεται η τρίχα να τα βλέπεις, δεν αντέχεις...
Φαίνεται πως οι ιθύνοντες έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο καρότο-μαστίγιο για να επιβάλλουν επιτέλους τάξη στην ατίθαση κοινωνία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.
Επειδή όσοι αντιδρούν στα σχέδια της εταιρείας και του υποχείριου δημάρχου της καλούνται τρομοκράτες.
Επειδή όλοι εμείς που είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής βία (είτε αυτή περιλαμβάνει μπογιές είτε δακρυγόνα) νιώθουμε πως έχει χαθεί το μέτρο.
Επειδή γνωρίζουμε πως ένας άνθρωπος που τον έχουν φέρει σε απόγνωση αντιδρά πολλές φορές ασυλλόγιστα.
Αναρωτιόμαστε για όλους αυτούς τους λόγους ποιός ο ρόλος της εταιρείας, η οποία μπορεί να έχει ελάχιστο χρόνο στην περιοχή αλλά ξαφνικά βρίσκεται πρωταγωνίστρια στα δρώμενα της. Πείτε πως για λίγο παραδεχόμαστε αυτή τη νέα και αυθαίρετη κλίμακα της εγκληματικότητας την οποία η εταιρεία και τα φερέφωνα Μ.Μ.Ε έχουν εισάγει. Πού θα μπορούσαμε τότε να τοποθετήσουμε την Ελ Ντοράντο;
Για να δουμε λοιπόν: Στο σύντομο διάστημα παραμονής της εταιρείας:
  • Δυο οικογενειάρχες σαπίζουν εδώ και μήνες μέσα στη φυλακή,και οι οικογένειές τους έξω από τη φυλακή, χωρίς να αποτελούν απειλή ωστόσο για κανέναν. Δεν έχει σημασία που από τον εμφύλιο και μετά δεν έχει σημειωθεί φονικό στην περιοχή. Αυτοί οι δυο είναι επικίνδυνοι Τρομοκράτες και πρέπει να παραμείνουν έγκλειστοι εσαεί. Έπεται και συνέχεια.
  • Μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς βιάζεται καθημερινά. Δάση αρχέγονα ξηλώνονται στο πι και φι και ρέματα μπαζώνονται παράνομα. Ποτάμια-τροφοδότες νερού με χαραγμένες τις κοίτες τους εδώ και χιλιάδες χρόνια προετοιμάζονται τώρα για τον νέο τους ρόλο, αυτόν του βόθρου. Το βουνό πάνω από τη Μ.Παναγία θα τρυπηθεί περιμετρικά με πάμπολες γεωτρήσεις ώστε να στραγγίξει εντελώς το νερό (που κι αυτό που έχουν τώρα δεν πίνεται) για να πάρουν το χρυσάφι. Τί κι αν οι κάτοικοι προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν; Είναι Τρομοκράτες.
  • Οι ντόπιοι έχουν στους πνεύμονες τους τόσα χημικά και δακρυγόνα από τις διαδηλώσεις που αν αποφασίζαν να κατεβούν και να φυσήξουν στην  πλατεία Ταξίμ θα... παίρναμε την Πόλη. Είναι Τρομοκράτες.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιόν έχουμε επιτέλους απέναντί μας;
Μπας και είστε χουντικοί; Μπααα, το ρόλο σας τον έκλεψε επάξια ο Σαμαράς. Εξάλλου, η Χούντα δεν θα τα κανε ποτέ αυτά σε Έλληνες.
Μήπως να σας λέμε ναζιστές; Αλλά τον Γκαίμπελς τον έχετε ξεπεράσει προ πολλού...
Ως λάτρεις του Κέρδους και γνήσιοι οπαδοί του Μαμμωνά, μάλλον για Σατανιστές μοιάζετε. Αλλά όταν πήραμε την απόφαση να γράψουμε αυτό το κείμενο, είπαμε να μην ρίξουμε κι εμείς λάσπη. Εξάλλου, έχουμε επιτέλους μάθει τί πραγματικά ειστε:
ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ...
Αυτό είστε. Εξωγήινοι. Εκβιάζετε, προσάγετε, συλλαμβάνετε, προπαγανδίζετε, μας μεταχειρίζεστε σαν κατώτερους... Δεν εξηγείται αλλιώς. Έχουμε πέσει θύματα εισβολής αλλότριων όντων. Με ύπουλο τρόπο προχωράτε σιγά-σιγά τα καταχθόνια σχέδιά σας, στήνοντας παγίδες συνεχώς στον ανύποπτο πληθυσμό. Μεταφέρετε το DNA μας στα σκοτεινά εργαστήριά σας, για να το χρησιμοποιήσετε για ανίερους σκοπούς. Έχετε βαλθεί να μας αφανίσετε. Ωστόσο τελικά θα αποτύχετε, και δεν το έχετε πάρει πρέφα ακομα.Κι αυτό γιατί υπάρχει κατι το οποίο δεν είχατε λάβει υπόψιν, μικρό σε μέγεθος αλλά καθοριστικής σημασίας: τα μικρόβια. Όπως στον Πόλεμο των Κόσμων (με τον Όργουελ, όχι με τον Τομ Κρουζ τον ξενέρωτο), θα την πατήσετε από τα μικρόβια. Στην περίπτωσή μας, από ένα και μόναδικό  που ευδοκιμεί στην περιοχή μας τα τελευταία 2500 χρόνια και βρίσκεται στο DNA μας. Λέγεται αλληλεγγύη και είναι πιο ανθεκτικό  κι από διαμάντι.  (μη χαίρεστε, βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, δε σηκώνει εξόρυξη).
Πάρτε λοιπόν από μας όσο DNA θέλετε. Θα βρείτε ένα και μοναδικό χρωματόσωμα, αυτό της αλληλεγγύης. Θα βρείτε και μια μούτζα. Στον πλανήτη Κλίγκον απ’ όπου κατάγεστε, μπορεί να σημαίνει 'ρουφηχτά φιλάκια'. Εδώ όχι. Όλη δικιά σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου