Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 24-30/6/2013

"Κύριε Σαμαρά, αντί να γίνετε Χατζιδάκις, γίνατε Παπαδόπουλος. Αντί να βγάλετε τα ζιζάνια και να αφήσετε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν τώρα που είναι χειμώνας στην καρδιά της χώρας, εσείς αποφασίσατε, διατάξατε, παίξατε τον εθνικό ύμνο και κατεβάσατε τα ρολά. Τι κρίμα που η πατρίδα κοιμάται…" Έτσι τελειώνει το κείμενο της Λίνας Διβάνη. Στο κείμενο μεταξύ άλλων κατακεραυνώνει και τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ και ιδιαίτερα τον Καλφαγιάννη. Αυτό για τον Γιώργο Μουρούτη ήταν αρκετό για να το προωθήσει. Ίσως να μην το διάβασε, ίσως και να μην το κατάλαβε. Οι ομάδες αλήθειας της ΝΔ_ άλλωστε έχουν αποδείξει πως δεν πολυδιαβάζουν αλλά και όταν το κάνουν δεν πολυκαταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Όπως έχω ξαναπεί, καταλαβαίνεις πως εννοούν την αξιοκρατία όταν κοιτάξεις ποιούς έχουν επικεφαλείς στο δικό τους "μαγαζί".

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο Γιώργος Παπαζαχαρίου είχε καλεσμένους στο ραδιοφωνικό studio της ΕΡΑ την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και τον Αυγουστίνο Ζενάκο από το περιοδικό UNFOLLOW σε μια τρίωρη συζήτηση που αξίζει να ακούσετε. -εδώ


Ίσως να κάνω και λάθος αλλά νομίζω πως όταν μία εταιρία προσφέρει εκπτώσεις σε ένα σύνολο εργαζομένων δεν το κάνει μέσω του εργοδότη ή εξαιτίας του εργοδότη. Είναι απλά μία ευκαιρία η εταιρία από την μία να αποκτήσει ομαδικά πελάτες που επιπλέον λόγω της έκπτωσης θα παραμείνουν πελάτες της για μεγάλο χρονικό διάστημα και από την άλλη οι εργαζόμενοι να καρπωθούν την έκπτωση. Το ποιός είναι ο εργοδότης δεν αφορά την εταιρία και οι συνδέσεις είναι ονομαστικές στο όνομα του καθενός εργαζόμενου ο οποίος και πληρώνει τα πάγια και τις επιπλέον χρεώσεις. Όμως σύμφωνα με την συσπείρωση δημοσιογράφων εταιρία κινητής τηλεφωνίας (πολύ θα ήθελα να ήξερα ποιά) ενημέρωσε εργαζόμενους της ΕΡΤ πως θα τους κόψει τις συνδέσεις. Το μακρύ χέρι του παρακράτους πάντα έφτανε να αγκαλιάσει μεγάλες εταιρίες...

Πριν λίγες ημέρες ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Αντώνη Σαμαρά θριαμβολογούσε για την "κατάρρευση" (αν κει πήρε περισσότερες ψήφους) της παράταξης του Τρίμη και τον "θρίαμβο" της παράταξης του Σόμπολου στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Το πόσο τεράστιος θρίαμβος ήταν φαίνεται από την τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ. Φαίνεται και από το γεγονός πως το site της ΕΣΗΕΑ είναι από αυτά που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ. Φαντάζομαι ο Στουρνάρας ετοιμάζεται να τους στείλει τον εισαγγελέα. Όσο για τον θρίαμβο, Μουρούτης είναι αυτός, μουρουτιές θα λέει...

Η συμφωνία vodafone-wind για κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου παρουσιάζεται από ορισμένους ως "επένδυση". Μία επένδυση που θα οδηγήσει σε απολύσεις και μείωση των μελλοντικών επενδύσεων αφού οι δύο εταιρίες πλέον δεν θα έχουν λόγους να διατηρούν το ίδιο προσωπικό συντήρησης ή να επενδύουν σε συντήρηση και αναβάθμιση δικτύου η κάθε μία ξεχωριστά. Success story λέμε!

Θαύμα! Κυκλοφόρησε ένα βίντεο για τον ένα χρόνο που συμπληρώθηκε με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Λογικό, κάποιοι το γιορτάζουν. Μόνο που αυτοί δεν είναι η ΝΔ, η ομάδα αλήθειας ή κάποιος από τους συνήθεις ύποπτους αλλά ένας χρήστης που έχει ένα και μοναδικό βίντεο στον λογαριασμό του, κάποιος "Hronos ChroNos". Ένας λογαριασμός με ένα και μοναδικό βίντεο το οποίο όμως οφείλω να παραδεχτώ πως είναι πολύ καλή δουλειά. Επαγγελματική θα έλεγε κάποιος. Μέχρι και τα σχόλια έχει απενεργαποιημένα... Μοναδικό αλλά προφανώς όχι το πρώτο. Ένα βίντεο που πρώτος (ή από τους πρώτους) έτυχε να δει και να κάνει share μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης και που από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο blog που το ανέβασε είναι το "antilogos", συνεργάτης του Δεξί Εξτρέμομάδα φασίστας από την οποία ενημερώνεται όπως φαίνεται το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού) και κατασκευαστής blogs με κάτι περίεργα ονόματα. Συμπτώσεις, χωρίς καμία αμφιβολία. Πάντως το λες και βελτίωση από άλλα που κυκλοφορούν. Δεν λέει πουθενά την καταραμένη λέξη μνημόνιο, πουθενά δεν έχει αντιαριστερή υστερία και δεν αναφέρει το DNA του Έλληνα ως απόδειξη πως δεν είμαστε ρατσιστές. Ούτε καν την Αγία Σοφία του προεκλογικού βίντεο δεν είδα πουθενά. Ξέρεις, εκείνη χωρίς τους μιναρέδες που φαίνονταν στο προεκλογικό τους σποτάκι ταυτόχρονα με την λέξη ονειρευόμαστε. Κάτι είναι κι αυτό.

Είδα το “Side Effects” σήμερα. Μέτρια ταινία. Μου έμεινε όμως η ατάκα “the best predictor of future behavior is past behavior”. Η καλύτερη πρόβλεψη για την μελλοντική συμπεριφορά είναι η συμπεριφορά του παρελθόντος σε ελεύθερη μετάφραση. Και μετά έμαθα πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε υπουργός υγείας. Λογικά θα αρχίσει να πουλάει βιβλία με ιστορίες για τον Ιπποκράτη. Επειδή όμως ένας υπουργός δεν μπορεί να αρκεστεί στο να διαλαλεί βιβλία από κάποια τηλεοπτική εκπομπή φαντάζομαι θα πάρει και κάποιες αποφάσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα στον χώρο της υγείας. Φαντάζομαι ας πούμε να πετάει τις έγκυες μετανάστριες έξω από τα δημόσια μαιευτήρια για να μειώσει το κόστος. Να τα χωνέψουν δεν γίνεται οπότε φαντάζομαι θα γεννάνε στα χωράφια. Υποθέτω θα ζητήσει την συνδρομή του υπουργείου ναυτιλίας ώστε να μην διασώζονται μισοπνιγμένοι μετανάστες που μετά επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου του με την νοσηλεία τους. Ή ζωντανοί αλλά σε καλή κατάσταση ή πνιγμένοι μόνο. Ίσως να βάλει στο υπουργείο του κάποιον παπά ώστε όταν παίρνει αποφάσεις αυτές να είναι σύμφωνες με την επιτροπή βιοηθικής της εκκλησίας. Μπορεί και να απαγορεύσει τα barcode που χρησιμοποιούνται για τις εξετάσεις των ασθενώς καθώς φέρουν το δυσώνυμο αντίχρηστο χάραγμα 666. Θα αρχίσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την τρόικα ώστε να ανεγερθεί υπερσύγχρονο αυτόνομο νοδσηλευτικο ίδρυμα αποκλειστικά για αστυνομικούς. Θα υποχρεώσει τους γιατρούς πριν κάνουν διακοπή κύησης να κάνουν κήρυγμα για τους “βιοηθικούς προβληματισμούς”. Μη σε κουράζω, το πιασες το νόημα. Μπορείς και μόνος σου να υποθέσεις τι άλλες ιδέες μπορεί να φέρει ο Άδωνις στο υγείας ρίχνοντας μια ματιά εδώ. Με τις υγείες μας.

Δεν πιστεύω να περίμενες πως οι άνθρωποι που δεν κωλώνουν να μοντάρουν και να παραποιούν ομιλίες βουλευτών θα κώλωναν να στήσουν κάποια προβοκάτσια στην ΕΡΤ; Δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά ούτε η τελευταία.

Πριν λίγο καιρό ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή (αν δεν κάνω λάθος έπαιζαν και κάτι πλαστά τιμολόγια). 4 χρόνια έφαγε πρωτόδικα και περιμένει την έφεση για να δει αν τελικά θα μπει φυλακή ή όχι. Σήμερα καταδικάστηκε και για "ερωτική συνεύρεση επί πληρωμή με ανήλικη και κατάχρηση της εξουσίας". Άλλα 7 χρονάκια, αλλά και πάλι μέχρι την έφεση θα είναι ελεύθερος. Ο καταπληκτικός αυτός τύπος ήταν υπόδικος όταν κατέβηκε ως υποψήφιος στις Ιταλικές εκλογές, τότε που σύσσωμη η δεξιά εξέφραζε την ελπίδα της να γίνει ξανά πρωθυπουργός της Ιταλίας. Μια και είναι των ημερών, θυμήθηκα την φοβερή ευαισθησία όλων αυτών για τις κατηγορίες κατά του Καλφαγιάννη ας πούμε που έφτασαν μέχρι βούλευμα και που ποτέ δεν τις θεώρησε αρκετά σοβαρές κάποιο δικαστήριο ώστε να τον δικάσει. Από την άλλη κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι ενάρετοι δεξιοί να στηρίξουν τον υπόδικο για σοβαρότατα αδικήματα Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ακόμα και επισήμως και δημοσίως με επιστολές. Οι νοικοκυραίοι...

"Η κυβέρνηση είχε σαφείς ενδείξεις για να μην πω και αποδείξεις και στοιχεία ότι σε όλο το διάστημα του τελευταίου κυρίως χρόνου από τότε δηλαδή που έγινε η συγκυβέρνηση και μετά, η ΕΡΤ, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό … έδειξαν ότι με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να υποστηρίξουν την νόμιμη κυβερνητική προσπάθεια να οδηγήσει την χώρα σε συμφωνίες πολιτικές που είχαν σχέση με το μνημόνιο" Έτσι δικαιολόγησε το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Κώστας Ευθυμιάδης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Καβάλας. Και λίγο μετά είπε: "Αν ακολουθούσαμε την δεδομένη διαδικασία δηλαδή την υποβολή ενός σχεδίου νόμου στην βουλή κλπ εκτός απ τις γνωστές αντιδράσεις, που θα τις πω και νόμιμες, τις συνδικαλιστικές και εν πάση περιπτώσει είναι παραδεκτές ανεξάρτητα αν είναι δικαιολογημένες ή όχι θα είχαμε και τη γνωστή κωλυσιεργία από κόμματα που συγκεκριμένα σε κάθε περίπτωση προτιμούν την αντιπολίτευση από την δημιουργική κριτική πάνω στις προτάσεις της κυβέρνησης." εξηγώντας έτσι πως βλέπει η σημερινή ΝΔ_ τόσο για την δημόσια τηλεόραση όσο και για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Από μικρό και από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια.
 
πηγή: Γερογκρινιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου