Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κείμενο παρέμβασης στη λαϊκή Ευόσμου στις 9/3 (σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης)


Τα εθνικά τα ιδεώδη χάπια της αποχαύνωσης
Που πλασάρουν οι εμπόροι σε χαύνους καταναλωτές
Πατρίδα έννοια συνώνυμη με την απάτη και την βία
Οι νταβατζήδες της μιζέριας μας υμνούν τα όσια της φυλής.
Ωχρά Σπειροχαίτη.

Συνταγή: Το 24ωρο της υποταγής.
Συστατικά:
  • Η οικονομική εξαθλίωση εντείνεται μέσα από χαράτσια, πρόσθετους φόρους, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται και όσο ο βασικός μισθός μειώνεται, τόσο γίνονται διαρκείς ανατιμήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, Την ίδια στιγμή η ανεργία ολοένα και αυξάνεται.
  • Η σημασία της υγείας απαξιώνεται μέσω της καταβολής χρηματικού αντίτιμου στα δημόσια νοσοκομεία και της αδυναμίας χορήγησης φαρμάκων. Παράλληλα, οι δομές ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής κλείνουν η μία μετά την άλλη λόγω μειωμένης χρηματοδότησης και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλώσιμων πρώτων υλών.
  • Η παιδεία υποβαθμίζεται. Σε δεκάδες σχολεία αντιμετωπίζονται προβλήματα στέγασης, θέρμανσης, παροχής βιβλίων, διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών καθώς και σίτισης – περιστατικά με μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα. Φοιτητές εξαναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
  • Η καταστολή παίρνει πολλές μορφές και οργιάζει καταπατώντας δικαιώματα και ελευθερίες. Εξευτελίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσω της έκθεσης προσωπικών δεδομένων και μέσω ξυλοδαρμών και βασανισμών – από τη μια μπάτσοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών και πετούν χημικά σε χωριανούς  και μαθητές στην Ιερισσό Χαλκιδικής και από την άλλη, την ίδια μέρα ο εισαγγελέας αθωώνει βουλευτή που κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση. Οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται βρίσκουν μπροστά τους απειλές, απολύσεις, επιστρατεύσεις. Ακόμη και βιτριόλι.
  • Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν. Λειτουργούν ως εκτελεστικό όργανο του κράτους, πλάθοντας συνειδήσεις και συμπεριφορές. Αποπροσανατολίζουν την κοινωνία και δημιουργούν εξιλαστήρια θύματα στην προσπάθεια τους να ξεπλύνουν ένα ολόκληρο σαθρό πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
  • Ο ρατσισμός γίνεται ολοένα και πιο απροκάλυπτος, εκφραζόμενος μέσα από το κράτος, το παρακράτος αλλά και διάφορα κομμάτια της κοινωνίας. Δεκάδες χώροι κράτησης μεταναστών φυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλο. Στο όνομα του Ξένιου Δία πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις – δημοτικοί αστυνομικοί δολοφονούν μετανάστη οδηγώντας τον στις ράγες του τρένου κατόπιν κυνηγητού. Το πρόσχημα ήταν ο έλεγχος των χαρτιών του. Λίγο αργότερα τα μεγάφωνα του ΗΣΑΠ ανακοινώνουν πως η ομαλότητα των δρομολογίων παρακωλύεται λόγω ‘’εμποδίου’’. Εξαπολύονται πογκρόμ, ανθρωποκυνηγητά και πισώπλατα μαχαιρώματα σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και σε όσους εκφράζουν κάτι το διαφορετικό καθώς και φασιστικές επιθέσεις σε κινηματικές δομές, στέκια και καταλήψεις. Δημιουργούνται συσσίτια και αιμοδοσίες μόνο για έλληνες, γιατροί με σύνορα, ένωση εθνικιστών δικηγόρων και οδηγών ταξί. Γίνεται απόπειρα να πεταχτούν παιδιά μεταναστών από τα νηπιαγωγεία για να χωράνε τα ‘’ελληνόπουλα’’. Καθηγητές και μαθητές στοχοποιούνται λόγω των αντιρατσιστικών τους ιδεών την ώρα που κάνει δυναμική εμφάνιση στο προσκήνιο μια απόπειρα στρατευμένης διαπαιδαγώγησης που στόχο έχει την καλλιέργεια εθνικιστικής ταυτότητας και αισθήματος στους νέους.
Ο ρατσισμός ανέκαθεν δικαιολογούσε κάθε μορφή καταπίεσης και κατασκεύαζε κοινωνικές ανισότητες. Εδώ και δεκαετίες έχει νομιμοποιηθεί από την κοινή γνώμη η κατασκευή της εικόνας του ‘’εχθρικού ξένου’’, ο οποίος ευθύνεται για τα εγκλήματα, την φτώχια, για την υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών και την υγειονομική έκπτωση της χώρας. Με άλλα λόγια, έχει μετασχηματιστεί σε ένα είδος αόριστης απειλής που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Κάτω από την ομπρέλα της εθνικής ενότητας και της αξίας του έθνους, στο όνομα μίας πατρίδας και μιας σημαίας γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης του λαού εναντίον του ‘’κακού άλλου’’, του εξωτερικού εχθρού.

(διαδικασία αλλαγής και βελτίωσης της συνταγής)

Επειδή έχουμε σιχαθεί την διαρκή έκπτωση της ανθρώπινης ζωής· επειδή πιστεύουμε πως οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας· επειδή δεν θα υποκύψουμε στις απαιτήσεις του κάθε αφεντικού· επειδή δεν θεωρούμε την υγεία ανταλλάξιμο αγαθό ούτε την ιατρική περίθαλψη εμπόρευμα· επειδή μας πνίγει ο απέραντος σκουπιδότοπος από καθαρότητες και αποκλεισμούς· επειδή δεν θεωρούμε λύση στην κρίση τις απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ρατσιστικές επιθέσεις· επειδή δεν πιστεύουμε σε ‘’μεμονωμένα περιστατικά’’· επειδή δεν ανεχόμαστε από κανέναν ‘’αστειάκια’’ για κομπολόγια από ανθρώπινα δόντια και πορτατίφ από σάρκα· επειδή δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ούτε ‘’μαλακισμένα’’ ούτε ‘’κατσαπλιάδες’’ · επειδή η ανοχή, η απραξία και η σιωπή δεν πρόκειται να βάλλουν όρια στην καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Επειδή… Επειδή… Επειδή…

Απέναντι σε μια κοινωνία που μέρα με τη μέρα εκφασίζεται, εμείς εκφραζόμαστε μέσα από την συντροφικότητα, την αυτοοργάνωση σε στέκια και γειτονιές και την αντίσταση στον κανιβαλισμό.   ·

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται.

Ούτε στον Εύοσμο, ούτε πουθενά…

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12 μ.μ. , ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ.

…τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Antifa Salonica, Συνέλευση ενάντια στον Εθνικισμό και τον Κοινωνικό Εκφασισμό.

πηγή: Antifa Salonica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου