Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πες το ψέματα (1η Απριλίου)



Δυόμισι χρόνια τώρα, ζούμε με τον εφιάλτη του υψηλού χρέους της χώρας μας. Ένα χρέος που, με τις «συνταγές» του Μνημονίου αντί να περιοριστεί διευρύνθηκε. Δυόμισι χρόνια μετά από την υποτιθέμενη διάγνωση της ασθένειας, τα «γιατρικά», στην πράξη αποδείχθηκαν όλα αναποτελεσματικά: Το χρέος αυξήθηκε και τα ελλείμματα δεν τιθασεύτηκαν. Και νάμαστε πάλι να συζητάμε για ένα νέο «γιατρικό».

Κάποιοι άλλοι πριν ένα μήνα είχαν απειλήσει μεσοπρόθεσμο ή δραχμή, να σας θυμήσω. Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου η οποία δεν πείθει κανέναν. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την οικονομία.

Όμως αυτό που μας παρουσιάσατε οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση. Και μεγαλύτερη ύφεση φέρνει μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, άρα μικρότερη φορολογητέα ύλη. Κι όταν μειώνεται η φορολογητέα ύλη, μειώνονται τα δημόσια έσοδα. Άρα θα χρειαστούμε αύριο περισσότερα μέτρα, που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, λιγότερα δημόσια έσοδα και υψηλά ελλείμματα παρά τις θυσίες.

Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι μεσοπρόθεσμό ή χρεοκοπία; Αυτό μας είχαν πει και πέρσι τον Μάιο. Όπως αποδείχτηκε το μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στην χρεοκοπία. Και το μεσοπρόθεσμο δεν θα την είχε αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει την χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά.

Συμμερίζομαι τις απόψεις αυτών που πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι το μνημόνιο αποτελεί το μνημόσυνο της κοινωνίας. Ο επικοινωνιακός μπαμπούλας που παρέχει ασπίδα σωτηρίας στις πολιτικές που ακολουθεί μία κυβέρνηση ενάντια στη λαική εντολή που έλαβε.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη στιγμή από το βήμα της Βουλής καυτηρίασε το λάθος που επιχειρείται με το χαράτσι στα ακίνητα και ζήτησε να μην εξαντλείται η αναλγησία του κράτους, ιδιαίτερα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εδώ φθάσαμε στον παραλογισμό να επιβάλλεται το χαράτσι ακόμη και σε σεισμόπληκτους που μένουνε σε κοντέινερ στα Γρεβενά από τον σεισμό που έγινε πριν πολλά χρόνια.

«ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ, επί δύο έτη ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ;». Αναμφίβολα ΟΧΙ. Άλλωστε θα ήταν ...αυτοκτονικό για τον ίδιο, το κόμμα αλλά και τη Πατρίδα να εγκαταλείψει την πολιτική γραμμή η οποία αφενός δικαιώθηκε, δύο έτη μετά, και αφετέρου τον έχει φέρει ένα βήμα πριν την ανάληψη της κυβέρνησης του τόπου!!!

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μιας χώρας είναι συνάρτηση των υφιστάμενων υποδομών των πραγματοποιούμενων επενδύσεων και της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου Τομέα. Ποτέ δεν θεωρήθηκε το ύψος των μισθών παράγοντας ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μιας χώρας.

Όχι άλλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε με την ιδέα ότι, για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζονται ακόμα χαμηλότεροι μισθοί. Η Βουλγαρία δεν είναι 'πρότυπο ανταγωνιστικότητας' και Ανάπτυξης.

Το δημοσιονομικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν μπορεί να λυθεί με μέτρα εις βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Φανταστείτε πού θα βρεθούμε. Τώρα είναι η 6η δόση. Αν είμαστε στα πρόθυρα της 10ης, θα έχει αποδεκατιστεί η μεσαία τάξη στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι το Μνημόνιο και το αδιέξοδό του μονοδρόμου του, στερεί από τη κοινωνία την ελπίδα για το αύριο που τόσο έχουμε ανάγκη.

Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη που έχω γράψει πολλές φορές, ότι η απειλή της χρεωκοπίας είναι χάρτινη, ότι δεν θα τολμούσαν. Άλλωστε δεν υπάρχει νομικός, θεσμικός μηχανισμός να μας βγάλουν από το ευρώ.

Η Κυβέρνηση επομένως είναι αιχμάλωτη σε ένα λάθος, είναι ανίκανη να πιάσει τους στόχους της. Επιμένει σε μια πολιτική, η οποία ιδιαίτερα τελευταία, σκοτώνει την οικοδομή. Δεν καταλαβαίνουν ότι η οικοδομή έχει τον πρώτο κύκλο των επαγγελμάτων που άμεσα επηρεάζονται;

Ποιος δεν γνωρίζει, για παράδειγμα, πως η Νέα Δημοκρατία και οι δυνάμεις της Αριστεράς, από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν κατά του μνημονίου; Ποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι παρά τις έντονες πιέσεις, οχλήσεις, έως και ωμές επεμβάσεις ντόπιων και ξένων συμφερόντων, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. δεν κάμφθηκαν ούτε στιγμή, αλλά με παρρησία υποστήριξαν ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής κόντρα στη κρίση;

Μόλις χθες, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός, και μάλιστα πρώην υπουργός των οικονομικών, είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο. Εγώ τι παραπάνω να πω;

Η αυξημένη φορολογική επιβάρυνση έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα στην πράξη ότι μειώνει σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση τη μείωση των προσδοκόμενων φορολογικών εσόδων.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας, οφείλουμε ως πολιτεία, να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος στην παραγωγική διαδικασία. Ειδάλλως, οι αυξήσεις των τιμών θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.

Η πολιτική των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αποδείχθηκε τραγικά αδιέξοδη. Δύο χρόνια τώρα, οι θυσίες πάνε στο βρόντο. Το έλλειμμα αντί να μειωθεί αυξήθηκε.

Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, που ανακοίνωσε η ΔΕΗ, είναι πέρα και έξω από κάθε λογική. Εκτός του ότι κινούνται πέρα και πάνω από τα όρια του, επισήμως ανακοινωθέντος, Πληθωρισμού, δεν είναι αληθές ότι οφείλονται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων, αφού ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ είχε συμπεριλάβει και είχε λάβει υπόψη του το ενδεχόμενο της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Το μόνο πράγμα που εξυπηρετούν (οι αυξήσεις της ΔΕΗ) είναι την, τρίτη κατά σειρά, αποτυχημένη προσπάθεια μετοχοποίησης της επιχείρησης, η οποία φαίνεται ότι, για άλλη μια φορά, θα στηριχθεί στις πλάτες του Έλληνα καταναλωτή. Καταναλωτή, ο οποίος, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο έχει ανάγκη από μια φτηνή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στηρίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Για τη «μετενέργεια» ζητάμε επαναφορά της στα προηγούμενα χρονικά όρια, δηλαδή στους 6 μήνες (από τους 3 μήνες που είναι τώρα). Στο μεταξύ, θα ζητήσουμε, επίσης, να παγώσουν οι μισθοί στα τωρινά επίπεδα, μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες.

Παράλληλα η δέσμευση του για την Αγροτική Τράπεζα ότι είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση, εγγυώνται ότι οι περιουσίες των Ελλήνων αγροτών θα παραμείνουν στα δικά τους χέρια.

Πιστεύω βαθειά ότι με την εξυγίανση και την αναδιάρθρωσή της, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της και την αξιοποίηση του συνόλου του παραγωγικού της δυναμικού, η Αγροτική μπορεί να γίνει τράπεζα - πρότυπο. Να βρίσκεται συνεχώς στο πλάι των αγροτών. Να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Για εμάς η Αγροτική τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει.

H απουσία ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής και η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγούν, για μια ακόμα φορά, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Μπορεί να διαφωνούμε με τα μπλόκα στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Παπανδρέου, αντί να ενεργοποιεί, κατά την πάγια τακτική του, τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέφει, δηλαδή, τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, να λάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με βασικό στόχο την προστασία του αγροτικού εισοδήματος μέσα στην οικονομική κρίση'.

Απαντώ: Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα! Αυτό άλλωστε το έχει πει και η Τρόικα, το έχει πει ρητά και η προηγούμενη Κυβέρνηση, το επανέλαβε χθες και η νέα κυβέρνηση: ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα ούτε για το τέλος του 2011 ούτε για το 2012! Και πάντως, εμείς νέα μέτρα δεν θα ψηφίσουμε...

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου, με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει καθημερινά, κατάφερε ώστε οι ηλικιωμένοι της χώρας να καλούνται να ξαναζήσουν αυτά που δεν θέλουν να θυμούνται: ανασφάλεια, σύνταξη πείνας, έκθεση σε πόνο, μοναξιά και αποκλεισμό.

Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια... Η άλλη μισή – και οφείλουμε να την πούμε – είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Σε κατάλογο με υποθέσεις που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν ονόματα αστυνομικών που δηλώνουν οπαδοί ή ακόμα και στελέχη της χρυσής αυγής και που ακολουθούν αυτές τις παράνομες και καταδικαστέες πράξεις.

Ακούω καμιά φορά την περίφημη ξέρετε συζήτηση να καταδικάσουμε την βία από όπου και αν προέρχεται. Εγώ θα πω το εξής: Η αντίσταση μιας κοινωνίας, κρίνεται από το τι υπηρετεί κάθε φορά η κάθε πράξη. Να το πω πολύ απλά: εάν η αντίσταση εξυπηρετεί ένα ηθικό αίτημα, δεν μπορεί να καμφθεί αυτό το ηθικό αίτημα από την επίκληση της νομιμότητας.

Βασική επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας ανοικτής κοινωνίας προόδου και αλληλεγγύης, η αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι ανοιχτές και συνεκτικές κοινωνίες είναι ο μόνος δρόμος που δημιουργεί οφέλη για όλους τους πολίτες.

Ο φόβος, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι κακοί σύμβουλοι των κοινωνιών. Είναι ανάγκη να υπερβούμε το εμπόδιο της προκατάληψης και της δυσπιστίας απέναντι στο 'ξένο'.

Οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν στην Παιδεία και δη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να αποτελούν σύνθεση των απόψεων και των συμπερασμάτων εξαντλητικού και επίπονου διαλόγου με την πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα.

Ο χάρτης της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν μπορεί να αλλάξει με ασκήσεις επί χάρτου και επικοινωνιακά τερτίπια. Είναι θέμα μελέτης, αξιολογικών στόχων και κριτηρίων, συζήτησης και διαβούλευσης με την Πανεπιστημιακή κοινότητα και αυτή των Τ.Ε.Ι. Δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι αντί για στήριξη της Ανώτατης Εκπαίδευσης προχωρά σε υποβάθμιση.

H κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επιχειρούν, με προχειρότητα και αγωνιώδεις διαδικασίες, να αποδομήσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Η ΝΔ δεν μπορεί να γίνει συνένοχος στην καταστροφή της χώρας. Συνένοχοι έγιναν και γίνονται τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν και στηρίζουν μια αποτυχημένη πολιτική. Άραγε σήμερα νοιώθουν υπερήφανοι για αυτήν τους την στάση;

Eίναι, πλέον, γνωστό στους πάντες, και ομολογείται από πολιτικούς, αξιωματούχους και οικονομολόγους, Έλληνες και ξένους, ότι η πολιτική του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου απέτυχε παταγωδώς!! AΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΜΕ.

Όταν έρθει η ώρα των Εθνικών εκλογών, η υπευθυνότητα που δείχνει η Κυβέρνηση στη διαχείριση της κρίσης θα ανταμειφθεί τελικά από τον κόσμο και η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει και πάλι με επιτυχία την εξουσία.



Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Όλα ανεξαιρέτως είναι λόγια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και πολλά του ίδιου του πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά.
Φυσικά είναι ένα μικρό δείγμα από τα πολλά παρόμοια που έχουν πει.
Όπως και σε παλιότερη ανάρτηση με παρόμοιες (χειρότερες μάλλον) ασυναρτησίες το σημείο στίξης (τελεία, θαυμαστικό, ερωτηματικό) στο τέλος κάθε παραγράφου είναι λινκ στο επίσημο site ή σε κάποια ηλεκτρονική εφημερίδα που περιέχει την σχετική δήλωση.
Δοκίμασέ το, έχει πλάκα.
Κάποια από αυτά τα έχουν σβήσει πια από τις ιστοσελίδες τους αλλά είτε τα είχα αποθηκεύσει στο scrible είτε τα βρήκα από άλλες πηγές, αν όμως δεις κάποιο λινκ να μην λειτουργεί ρίξε ένα σχόλιο σε παρακαλώ να το ξέρω να δω αν μπορώ να το διορθώσω.

Πρωταπριλιά σήμερα και μια και απ όσο ξέρω δεν γιορτάζει κάποιος άγιος προτείνω να στείλουμε τα χρόνια πολλά μας, κάρτες, καλάθια και λουλούδια στον πολιτικό της αρεσκείας μας.

Κατά προτίμηση φέτος φυσικά στους νεοδημοκράτες, μια και φέτος είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά τους.

Του χρόνου, βλέπουμε...

Χρόνια πολλά Αντώνη, Γιώργο, Άδωνι, Μάκη, ομάδα αλήθειας.
Χρόνια πολλά και στους συνεταίρους τους σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ας μην νιώθουν παραμελημένοι, κάθε εύσημο της Νέας Δημοκρατίας είναι και δικό τους δικαιωματικά πια.

Και εις ανώτερα...

πηγή: Γερογκρινιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου