Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Περιφέρειας για τις εξορύξεις σε περιοχές του ν. Κιλκίς

Σχετικά με το θόρυβο που επικρατεί τελευταία και που αφορά στο ενδεχόμενο εξορύξεων σε περιοχές του νομού, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
"1. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική η ευαισθησία και η εγρήγορση που επιδεικνύουν οι πολίτες του νομού μέσω των τοπικών Συλλόγων της κάθε περιοχής. Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις και χωριά παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον και την πολύτιμη αξία τους.


2. Η πρόσκληση και παρουσία ειδικών επιστημόνων δείχνει το ιδιαίτερο βάρος της υπόθεσης ενώ παράλληλα περιβάλλει με ιδιαίτερο κύρος και εγκυρότητα την απόπειρα ενημέρωσης των πολιτών.
3. Οι σχετικές ανακοινώσεις φορέων και πολιτών έχουν τη δική τους αξία και το συμβολικό τους περιεχόμενο και θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής απ’ όλους τους αρμόδιους.
Χωρίς όμως να υποδυόμαστε το ρόλο του «συνηγόρου του διαβόλου» θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή όλων, όσον αφορά στην ακρίβεια και την πλήρη εγκυρότητα του τελικού πορίσματος. Μέσα από αυστηρά τεκμηριωμένες ενημερωτικές απόπειρες, θα αποδειχθεί η πιθανή ελαφρότητα με την οποία το Κεντρικό Κράτος δια του αρμοδίου Υπουργείου, προβαίνει σε ενέργειες μείζονος σημασίας για το παρόν και το μέλλον μιας περιοχής, χωρίς σχετική ενημέρωση των τοπικών αρχών, εν προκειμένω η δική μας.
Πιστεύουμε λοιπόν, ότι μια πρόσφορη ενέργεια θα ήταν η διοργάνωση, με κάθε λεπτομέρεια, ενημερωτικών εκδηλώσεων από τους δήμους του νομού, αφού οι περιοχές αναφοράς των εξορύξεων, κατανέμονται και στους δυο δήμους. Στην προσπάθεια δε αυτή, η Περιφερειακή Ενότητα είναι διατεθειμένη να συνδράμει με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της.
Πιστεύουμε, εν τέλει, ότι σε ζητήματα τέτοιας σημασίας, θα πρέπει να εξετάζονται όλες οι παράμετροι (περιβάλλον, τοπική κοινωνία κ.λπ.), αφού το σχετικό διακύβευμα είναι εξόχως σημαντικό, είτε θετικά είτε αρνητικά σε κάθε περίπτωση δηλαδή, θα πρέπει να αποφεύγονται οι κάθε είδους υπερβολές, όποιο περιεχόμενο και αν έχουν."

Από Γνώμη Κιλκίς Παιονίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου