Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Όσο βαθαίνει η κρίση, ο φόβος μοιάζει να γίνεται το κυρίαρχο συναίσθημα μέσα στους πολίτες!
Ο Φόβος για το σήμερα και το αύριο, τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας.

Ο Φόβος μέσα στην κρίση έχει καταστεί το «υπερόπλο» της
εξουσίας προκειμένου να επιβάλλει μέτρα απίστευτης μνημονιακής λεηλασίας και να τα δικαιολογεί με το σκεπτικό ότι αν δεν εφαρμοστούν, τότε έρχεται, περίπου, η συντέλεια του κόσμου! Γιατί αυτό μας λένε για να μας τρομοκρατήσουν.
Αν δεν δεχτείτε, μας λέει εκβιαστικά το μπλοκ της εξουσίας, την τρόικα και τα μνημόνια, τότε σας περιμένουν η «κόλαση» της πτώχευσης και της εξόδου από το ευρώ !
Επομένως σκύψτε και υπομείνετε, αν δεν πρέπει να μας πείτε και ευχαριστώ!


Πράγματι, αν απαλλαγούμε από τα μνημόνια, θα σταματήσει και η τροϊκανή χρηματοδότηση.
Γιατί η τρόικα θα σταματήσει να δίνει δάνεια (δόσεις), χωρίς τους μνημονιακούς όρους, ενώ είναι αστείο να μιλάμε για «καλά» και «κακά» μνημόνια, αφού, έτσι κι αλλιώς, θα βλάπτουν θανάσιμα τον τόπο.
Αν σταματήσει η χρηματοδότηση της τρόικας (και επειδή οι αγορές είναι κλειστές), τότε η χώρα υποχρεωτικά θα διακόψει, λόγω αδυναμίας, την αποπληρωμή χρέους. Θα κάνει με δυο λόγια, στάση πληρωμών επί του χρέους! Απλά θα κηρύξει, αυτό που τρομοκρατικά αποκαλούν οι εξουσιαστές, «πτώχευση» με δική της πρωτοβουλία!
Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί κατ’ ανάγκην, επίσης, αλλά και για λόγους επιλογής, με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη! Κι αυτό διότι η χώρα πρέπει να συγκροτήσει μια εθνική αναπτυξιακή νομισματική πολιτική απαραίτητη τόσο για να χρηματοδοτήσει ευνοϊκά το κράτος και την οικονομία, σε συνθήκες διακοπής αποπληρωμής του χρέους, όσο και για να διαμορφώσει προϋποθέσεις διεξόδου από την κρίση. 
Είναι αυτά καταστροφή;
Είναι η διακοπή αποπληρωμής του χρέους με στόχο τη διαγραφή, χωρίς όρους, του πολύ μεγαλύτερου μέρους του ( η οποία αν δεν επιτευχθεί, θα καταστήσει τη διακοπή αποπληρωμής μόνιμη), ανεπανόρθωτο πλήγμα για τη χώρα;
Είναι η, συνακόλουθη, έξοδος από το ευρώ διαλυτική; 
Ισχύει η τρομοκρατία της εξουσίας; 
Ασφαλώς, όπως έχουμε υποστηρίξει τεκμηριωμένα από την Iskra, η στάση πληρωμών επί του χρέους και η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καθόλου καταστροφικές εξελίξεις.
Το αντίθετο!
Τόσο η διακοπή αποπληρωμής του χρέους όσο και η έξοδος από την ευρωζώνη, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης σύγκρουσης με τους κανόνες της Ε.Ε. και της εφαρμογής ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής, αποτελεί λύση και διέξοδο σωτηρίας για τη χώρα.
Δεν προβάλουμε, φυσικά, μαγικές συνταγές και ανθόσπαρτους δρόμους!
Η στάση πληρωμών επί του χρέους και η έξοδος από το ευρώ έχουν τις δυσκολίες τους!
Ωστόσο, είναι χίλιες φορές προτιμότερες αυτές οι επιλογές και κυρίως ελπιδοφόρες για το αύριο και το μέλλον, από το αδίστακτο, χωρίς τέλος και πάτο, μαρτύριο της μνημονιακής λεηλασίας!
Ποιοι, όμως, θα αντικρούσουν τους τρομοκράτες της εξουσίας;
Ποιοι θα σταθούν πρωτοπόροι για να αντιπαλέψουν το αίσθημα του Φόβου, που σπέρνουν στο λαό οι εξουσιαστές;
Γιατί οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν βγαίνουν μπροστά και με επιχειρήματα για να πείσουν ότι δεν είναι η λεγόμενη «πτώχευση» με πρωτοβουλία του δανειζόμενου και η έξοδος από το ευρώ καταστροφή, αλλά διέξοδος; 
Γιατί, συχνά, μάλιστα, δυνάμεις της Αριστεράς κινδυνολογούν και αυτές με την «πτώχευση» γενικώς και την έξοδο από το ευρώ;
Όσοι δεν καταλαβαίνουν μια απλή αλήθεια, δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ό,τι συμβαίνει γύρω τους, όσο και αν φωνάζουν κατά του μνημονίου.
Και αυτή η απλή αλήθεια είναι ότι: αν δεν σπάσει μέσα στο λαό ο φόβος της «πτώχευσης» με πρωτοβουλία του δανειζόμενου και της εξόδου από το ευρώ, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί το απαραίτητο εκείνο γιγάντιο ενωτικό κίνημα που θα γκρεμίσει τρόικα και μνημόνια με όρους θετικής προοδευτικής και σοσιαλιστικής προoπτικής.
Τυφλά και άγρια ξεσπάσματα και κινηματικές φωτοβολίδες μπορεί να υπάρξουν, οργανωμένο κίνημα νίκης και προοπτικής όχι!
 
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!
ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!
ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΘΕΛΟΥΜΕ;

Από τον Λόγιο Ερμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου