Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

3ο Art Against Fascism


Αθήνα:
θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
(Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή)

Θεσσαλονίκη:
χώρος ΤΑΚΙΜ

(Κατούνη 25, 4ος ορ., Λαδάδικα)

 Ποιος είναι ο στόχος μας

Στόχος του φεστιβάλ Art against fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες μαθητές/τρίες και νέους/ες που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας, ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε τις δράσεις ενάντια στους ναζί, παλεύουμε, διεκδικούμε και φωνάζουμε. Όπως ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία, έτσι η τέχνη και η δημιουργία τη γεννά.

Ο φασισμός το δολοφονικό χέρι του συστήματος

Ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός, όποια μάσκα κι αν φορέσουν αποτελούν θανάσιμη απειλή για τις ζωές μας. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Όσο κι αν θέλουν να παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί» και «εναντίον όλων», οι ναζί της Χρυσής Αυγής, σε τελευταία ανάλυση, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών τόσο εντός της βουλής που υπερψήφιζαν όλα τα νομοσχέδια που αφορούσαν τα κέρδη και τα προνόμιά τους όσο και εκτός βουλής όπου εκτός από τους μετανάστες επιτίθενται στους εργαζόμενους και στους νέους που ενεργά αμφισβητούν το σύστημα. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής, μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αν σκεφτούμε πως λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις δημοσκοπήσεις προσέγγιζε το 15% και ήταν σταθερά 3ο κόμμα στην Βουλή! Δεν πρέπει όμως να υπάρξει εφησυχασμός αλλά αντίθετα πρέπει να εντείνουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις τώρα που οι χρυσαυγίτες βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση από ποτέ. Ειδικά στα σχολεία που το τελευταίο διάστημα κάνουν συστηματική παρέμβαση δηλητηριάζοντας τους μαθητές με μίσος και ρατσισμό.
Η απειλή του φασισμού δεν προέρχεται μόνο από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από μια σειρά διασπάσεις και παρακλάδια της. Πρέπει να σταθούμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια των φασιστών και των ακροδεξιών να φτιάξουν και να ενισχύσουν νέα σχήματα μέσα από τα οποία θα απειλούν τους νέους που αμφισβητούν, τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα κ.α. Η απειλή του φασισμού είναι υπαρκτή και για να την αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στο φασισμό.
 
Αν θέλεις να βοηθήσεις στη διοργάνωση και θέλεις να παλέψεις ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, έλα σ’ επαφή:

 
δείτε το video-teaser του 3ου Art Against Fascism

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου